'3 Aralık Dünya Engelliler Günü' Şanlıurfa Etkinlikleri - Son Dakika
Yerel

'3 Aralık Dünya Engelliler Günü' Şanlıurfa Etkinlikleri

\'3 Aralık Dünya Engelliler Günü\' Şanlıurfa Etkinlikleri

Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü münasebetiyle Şanlıurfa Omurilik Felçlileri İstihdam Derneği tarafından hazırlanan el işleri sergisinin açılışını gerçekleştirdi.

03.12.2012 18:35

Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü münasebetiyle Şanlıurfa Omurilik Felçlileri İstihdam Derneği tarafından hazırlanan el işleri sergisinin açılışını gerçekleştirdi.

Derneğin hazırladığı kurslardan faydalanan kadınlar tarafından hazırlanan el işleri, derneğin Karaköprü'de bulunan eğitim merkezinde düzenlenen sergiyle tanıtıldı. Sergiyi dolaşan Vali Celalettin Güvenç; ürünleri çok beğendiğini ifade ederek, verilen kursla ilgili dernek başkanı Habip Polat ve kursiyer üyelerden bilgi aldı. Serginin ardından bir açıklama yapan Güvenç, Dünya Engelliler Günü'nü kutlayarak, engellilerin yılda bir kere değil her gün hatırlanması gerektiğini ifade etti.

Vali Güvenç, engellilerin sorunlarının paylaşılması gerektiğini belirterek, "Engellilik bir gerçek, herkes bir engelli adayıdır. Dolayısıyla hayata küsmemek gerekiyor. Allah insanı her türlü zorlukla mücadele edecek kapasitede yaratmış. Hayat her şeye rağmen yaşanabilir. Ama tüm toplum olarak da engellilerimize sahip çıkmamız, sorunlarıyla ilgilenmemiz, iş hayatında onlara katkı sağlamamız, onlara yardımcı olmamız gerekir" dedi.

Türkiye'de artık bir 'Engelliler Yasası'nın olduğunu, bu sayede engellilerin artık örgütlenebildiklerini kaydeden Güvenç, "Bunun utanılacak bir şey olmadığı, hayatın bir gerçeği olduğu artık biliniyor. El ele, gönül gönüle hayatı devam ettirmemiz gerekiyor. Şanlıurfa'da da belediyelerimizle, idarelerimizle, derneklerimizle iç içe çalışıyoruz. İhtiyaçları gidermeye çalışıyoruz, istihdamlarına özel önem veriyoruz, meslek kursları açıyoruz. Birlikte hayatı daha da kolaylaştırmaya çalışıyoruz" diye konuştu.

Vali Güvenç, engellilerle ilgilenen, onlara destek veren tüm kurum ve kuruluşlarına teşekkür ederek; toplumun tüm kesimlerine olduğu gibi engellilerin de hayatını kolaylaştıracak, duyarlılığı arttıracak çalışmalar gerçekleştireceklerini aktardı.

Şanlıurfa Omurilik Felçlileri İstihdam Derneği Başkanı Habip Polat ise, derneğin yaptığı çalışmalar hakkında sergi açılışına katılanlara bilgi verdi. Program sonunda İl Özel İdaresi tarafından alınan ve derneğin ihtiyacı olan klima, Vali Güvenç tarafından hediye edildi.

Karaköprü'deki serginin ardından, Şehitlik Çamlık'ta Dünya Engelliler Günü dolayısıyla Zihinsel Engelliler Rehabilitasyon ve İstihdam Derneği'nin organize ettiği yemeğe katılan Vali Güvenç, burada aileleriyle yemeğe katılan dernek üyelerine karanfil verdi. Dernek Başkanı Bedih Satoğlu yaptığı konuşmada, kendilerine destek veren herkese teşekkür ederek, dernek ile İŞKUR işbirliğinde verilen istihdam kursları sayesinde üyeleri tarafından üretilen ürünleri tanıttı. Yemekte, dernek tarafından, çalışmalarıyla engellilere destek olan kurumlara plaketler takdim edilirken, engelli vatandaşların sorunlarına duyarlılığından ötürü Vali Güvenç'e de plaket takdim edildi.

Yemeğe, Vali Güvenç'in yanı sıra; Şanlıurfa Milletvekili Abdülkerim Gök, Vali Yardımcısı Aylin Kırcı Duman, Belediye Başkanvekili Fevzi Yücetepe, İl Genel Meclis Başkanı Mustafa Yavuz, İl Belediye Meclis Başkanı Adil Saraç, Karaköprü Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Emniyet Müdürü Mehmet Likoğlu, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Uğur Büyükhatipoğlu, İŞKUR İl Müdürü Necdet Karasevda, İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Pala, STK temsilcileri ve engelli aileleri ile üyeleri katıldı.

Yemeğin ardından, isminin açıklanmasını istemeyen bir vatandaşın aldığı 10 tekerlekli sandalye, Vali Celalettin Güvenç tarafından dernek üyelerine dağıtıldı. - ŞANLIURFA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel '3 Aralık Dünya Engelliler Günü' Şanlıurfa Etkinlikleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement