3 Yaşındaki Haşim'in Çalınan Biyonik Kulaklığını Yakmışlar - Son Dakika
Yerel

3 Yaşındaki Haşim'in Çalınan Biyonik Kulaklığını Yakmışlar

3 Yaşındaki Haşim\'in Çalınan Biyonik Kulaklığını Yakmışlar

Konya'da biyonik kulak takılan 3 yaşındaki Haşim Erim'in bayram alışverişi sırasında çanta içine koyduğu kulağa takılan bulümünü çalan 17 yaşındaki Ç.U. ile 14 yaşındaki H.B., polis tarafından yakalandı.

02.09.2011 14:34

Konya'da biyonik kulak takılan 3 yaşındaki Haşim Erim'in bayram alışverişi sırasında çanta içine koyduğu kulağa takılan bulümünü çalan 17 yaşındaki Ç.U. ile 14 yaşındaki H.B., polis tarafından yakalandı. 2 şüphelinin çanta içindeki 13 bin lirayı eğlence merkezlerinde harcadıkları, biyonik kulaklığı ise walkman kulaklığı sanıp yaktıkları ortaya çıktı.

Karatay İlçesi'ne bağlı Yarma Beldesi'nde çiftçilik yapan 2 çocuk babası 31 yaşındaki Veli Erim ve 26 yaşındaki Zeliha Erim'in en küçük oğlu Haşim Erim, 1.5 yaşında menenjit hastalığına yakalandı. Ankara'da tedavi gördüğü sırada hastalığından dolayı Erim'de işitme kaybı görüldü. Hamiş Erim, ameliyat edildikten sonra sol kulağına biyonik işitme cihazı takıldı. Ardından cihaz sayesinde yeniden duymaya başlayan Erim'in, konuşulanları anlaması ve konuşma yeteneğini kazanması için özel rehabilitasyon merkezine gitmeye başladı.

Bir yıl aldığı eğitim sayesinde yeni konuşup 'Anne' ve 'Baba' demeye başlayan Haşim Evrim, 24 Ağustos çarşamba günü ailesiyle birlikte bayram alışverişi için Konya'ya geldi. Baba Veli Erim, oğuları Hamiş Erim ve 8 yaşındaki Mülazim Erim'e bayramlık elbise aldıktan sonra çorap almak içinde Tekstilçiler Çarşısı'na gitti. Haşim Erim, uyuduğu için otomobilde bırakıldı. Zeliha Erim de oğlunun havasız kalmaması için otomobilin camını biraz araladı ve kulağındaki cihazı da çıkarıp çantaya koydu.

Erim ailesi alışveriş için bir işyerine girdiğinde şüpheliler çocuğun otomobilde uyumasından da yararlararak açık camdan kapıyı açtı ve içinde kulağa takılan cihaz ile babası Veli Erim'in buğday satışından aldığı 13 bin liranın bulunduğu çantayı alıp kaçtı. Konya Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekipleri, yaptıkları çalışma sonucu poliste hırsızlık ve uyuşturucu kullanmaktan sabıka kaydı bulunan 17 yaşındaki Ç.U. ile 14 yaşındaki H.B.'yi, yakaladı. 2 kişi yaşları küçük olduğu için Çocuk Şube Müdürlüğü'ne teslim edildi. 2 şüphelinin çantanın içindeki 13 bin lirayı eğlence merkezinde yedikleri, ayrıca bekar evi kiraladıkları, biyonik kulaklığı ise walkman kulaklığı sanıp yaktıkları belirtildi. Şüpheliler yapılan sorgulamanın ardından bugün adliyeye sevk edildi.

HAŞİM, BİYONİK KULLAKLIĞINA KAVUŞACAK

Babası Veli Erim, oğlu Haşim Erim'in kulaklığının çalındığından dolayı Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından yeniden alanabileceğinin müjdesini aldıklarını belirtti. Veli Erim, "Bayram alışverişi yaparken oğlumun biyonik kulaklığı çalındı. Değeri yaklaşık 40 bin ile 50 bin lira arasındaydı. Dün SGK'den yetkililer evimizi gelip bayram ziyaretinde bulundu. Biyonik kulaklık çalındığı için devlet tarafından yeniden verilebileceğini söyledi. Bu bizi mutlu etti. Kulaklık olmadığı için duymamasına rağmen dün Haşim sanki müjdeli haberi duymuş gibi sevinçliydi. Ayrıca doktorlarlada görüştük. Doktorlar da küçük bir operasyonla yeni biyonik kulaklığın takılabileceğini söyledi. Oğlum kısa sürede yeniden duyup, konuşabilecek. "dedi.

- Konya

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel 3 Yaşındaki Haşim'in Çalınan Biyonik Kulaklığını Yakmışlar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement