Şanlıurfa'da lösemi ve telasami hastası çocukları olan aileler bir yıldır yaşadıkları doktor sorununun çözülmesi için "Ölümlü vakaların artması mı gerekiyor" diyerek yetkililere seslendi.
Şanlıurfa'da çocuklara yönelik kan hastalıkları konusunda sorunlar bitmek bilmiyor. Yaklaşık bir yıldır lösemi hastaları ve talasemi hastası çocukların doktor sıkıntısı devam ediyor. Zaman zaman yaptıkları basın açıklamalarıyla doktor sıkıntılarını dile getiren hasta yakınları daha somut çözümler bekliyor. Uzun süre hematoloji doktorunun olmaması, gelen doktorların da tayin istemeleri Urfa'daki yaklaşık 300 lösemi ve talasemi hastası çocuğu ve ailesini zor durumda bırakıyor. Sağlık Bakanlığı'nın çare olarak tayin ettiği tek hematoloji doktoru da hastanede yeterli imkan ve donanımlara sahip olmadığı için hastalar başka illere sevk ediliyor. Konuyla ilgili hastaların sıkıntılarını dile getiren Enes Bakırcı, 2013 yılı nisan ayında Urfa'daki hematoloji doktorlarının kimisinin kendi isteği ile gittiğini, kimi doktorun da Sağlık Bakanlığı'nın mecburi hizmetinden dolayı hematoloji doktoruna ihtiyaç olmayan illere tayin edildiğini aktardı.
'BU SADECE DOĞU İLLERİNE ÖZGÜ BİR OLAY'
Şu anda lösemi ve talasemi hastası çocuklara hizmet veren tek doktorun da yetersiz kaldığına dikkati çeken Bakırcı, "Şanlıurfa Çocuk Hastanesi'ne gelen bir tek hematoloji doktoru 200'e yakın lösemi ve 100'e yakın talesemi ve diğer kan hastalarına hizmet vermeye çalışıyor" dedi. Doktorun zor şartlar altında çalıştığını kaydeden Bakırcı, çocuk hastanesindeki servisin lösemi hastaları için uygun olmadığını, bu hastaların diğer enfeksiyonlu hastalarla beraber tedavi gördüğünü ve bu durumun hiçbir batı ilinde olmayan sadece doğu illerine özgü bir sorun olduğunu belirtti.
'DEFALARCA SESİMİZİ DUYURMAYA ÇALIŞTIK'
"Bir yıldan fazladır yeni lösemi teşhislerinde hastalar tamamen Urfa dışına gönderilmek mecburiyetindedir" diyen Bakırcı, "Lösemili hasta yakınları lösemi hasta şokunu yaşarken ikinci bir şoku da gurbete giderek yaşıyor. Harran Üniversitesi'ne çocuk hematoloji bölümü tekrar açılmayana kadar Şanlıurfa'daki bu sıkıntı ciddi manada çözülmeyecektir. Lösemiler ve talesemi hastaları defalarca basın açıklaması yaparak yetkililere sesini duyurmaya çalışmışlardı. Durum bunu gösteriyor ki, ilimiz milletvekilleri ve ilimiz bakanı bu konuya gereken hassasiyeti göstermeyerek, Şanlıurfa'daki lösemili hastalara ikinci sınıf muamelesi yapmıştır. Bir an evvel Şanlıurfa'ya çocuk hematoloji bölümü açılarak bu sıkıntının giderilmesini istiyoruz. Sağlık Bakanlığı her açıklamasında Türkiye'de sağlıkta devrim yaptıklarını söylüyor. Acaba Şanlıurfa'daki durumdan habersiz mi merak ediyoruz. Ya da haberdar olması için Allah muhafaza ölümlü vakaların mı artması gerekiyor?" diye sitem etti.
(Kaynak: Gazeteipekyol)
Son Dakika › Yerel › 300 Hastaya Tek Doktor! - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?