40 Hekim 40 Fotoğraf" Sergisi - Son Dakika
Yerel

40 Hekim 40 Fotoğraf" Sergisi

40 Hekim 40 Fotoğraf" Sergisi

Adana'da, 14 Mart Tıp Haftası etkinlikleri çerçevesinde geleneksel olarak düzenlenen “40 Hekim 40 Fotoğraf” sergisi hekim, sağlık çalışanları ve sanatseverlerin katılımıyla Ortopedia Hastanesi'nde izlenime açıldı.

16.03.2014 09:43

Adana'da, 14 Mart Tıp Haftası etkinlikleri çerçevesinde geleneksel olarak düzenlenen "40 Hekim 40 Fotoğraf" sergisi hekim, sağlık çalışanları ve sanatseverlerin katılımıyla Ortopedia Hastanesi'nde izlenime açıldı.

Yoğun katılımın gözlendiği serginin açılış konuşmasını yapan Dr. Mustafa Can Eren, "14 Mart Tıp Haftası dahilinde bu yıl 8.'sini düzenlediğimiz "40 Hekim 40 Fotoğraf" sergimize gösterdiğiniz ilgi ve katılımınız için çok teşekkür ediyorum. Hepiniz hoş geldiniz. Sergimizin adı "40 Hekim 40 Fotoğraf" ama 51 hekim arkadaşımızın eserleri sergide yer aldı. Sayı gittikçe artıyor. Bugün gördüğünüz gibi doktorlarımız sadece hekimlik mesleğinde değil, sosyal hayatta ve fotoğraf sanatında başarılı olabileceklerini ispatlamıştır. Bugün sergimizin içerisinde Urfa'dan gelen doktor arkadaşımız Ergün Karadağ'ın "Kapımdan ve Suriyeli Mülteciler" konulu iki sunumu izleyeceğiz. Geçen sene yine 14 Mart'ta Bilecik'te Dr. Ali Kaya tekme ile dövüldü. Bu yıl yine 14 Mart'ta dahiliye doktoru Dilek Tüzün saçlarından sürüklenerek dövüldü. 14 Mart Tıp Bayramı "bayram" olmaktan çıktı. Sağlık sistemi hekime şiddet konusunda yeni saldırı stratejileri geliştirmeye başladılar. Hekimlik adına olumsuz tabloların artmasına rağmen bizler inadına iyi hekimlik, inadına ulaşılabilir hekimlik, inadına nitelikli hekimlik, inadına sağlık, inadına yaşam hakkı demeye devam edeceğiz" dedi.

Yoğun bir 14 Mart Haftası etkinlikleri düzenlediklerinden söz eden Adana Tabip Odası Başkanı Dr. Ali İhsan Ökten, "Bu sergide sayımız 40 ama giderek bu sayı artıyor. Hekim arkadaşlarımız her geçen gün sanata gösterdiği ilginin artması bizleri gerçekten çok mutlu ediyor. Gönül 14 Martları daha çok duygulu kutlamak ister. Ama maalesef ülkemizde 12 yıldır uygulanan sağlıkta yıkım politikaları biz hekimleri de yıktı. Daha dün bir meslektaşımız darp edildi. Beyin cerrahi servisinde yatırmak zorunda kaldık. Bu yaşantımızın bir parçası haline sokuldu maalesef. Hekime yönelik şikayet ve şiddeti biz bunu her gün konuşuyor, her gün yaşıyor hale getirildik. ve bunu şiddetle kınıyoruz. En azından sanatsal bir ortamı sizleri paylaşmak istedik. Geldiğiniz için çok teşekkür ediyoruz" şeklinde konuştu.

Slayt sunum öncesi kendisinin Şanlıurfa'da görev yapan acil hekimi olduğunu açıklayan Dr. Ergün Karadağ, "Nöbetlerde ben yaşamıyorum, canlı kalmaya çalışıyorum. Suriyeli mültecilerin gelmesinden dolayı işler çok yoğun. Son dönemde insanların kültürel değişimine verilen hakların senkronize olmamasının en fazla çalışan hekime ve iş gücüne yapılan bilinçaltı bir travma ama biz bu işin olurunu ve onurunu çok iyi biliyoruz. Bütün bunların bir gün düzeleceğini biliyoruz" diye konuştu,

Karadağ, ülkemizdeki Suriyeli mültecilerin yaşamlarından izin alabildiklerinden fotoğrafladığı sunumunu izleyicilerle paylaştı.

Slayt sunumun ardından Adana Tabip Odası Başkanı Dr. Ali İhsan Ökten, Genel Sekreter Dr. Ahmet Suntur, ATO Aile Hekimliği Komisyon Başkanı Dr. Yaşar Ulutaş, ve oda eski başkanı Dr. Resmiye Kaya ile Dr. M. Can Eren, Dr. Ergün Karadağ, Ortopedia Hastanesi yöneticisi Dr. Can Göçük sergiye katılan hekimlere teşekkür belgesi verdi.

Sergiyi gezen katılımcılar daha sonra verilen kokteyle katıldı. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 40 Hekim 40 Fotoğraf' Sergisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement