400 Yataklı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde, Kbrn Ünitesi Açıldı - Son Dakika
Yerel

400 Yataklı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde, Kbrn Ünitesi Açıldı

400 Yataklı Eğitim ve Araştırma Hastanesi\'nde, Kbrn Ünitesi Açıldı

Adıyaman 400 Yataklı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde kimyasal, biyolojik, radyoaktif ve nükleer saldırılarda maruz kalacak hastalar için bölüm açıldı.

06.11.2015 15:29

Adıyaman 400 Yataklı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde kimyasal, biyolojik, radyoaktif ve nükleer saldırılarda maruz kalacak hastalar için bölüm açıldı.

Adıyaman 400 yataklı eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde Kimyasal Biyolojik Radyoaktif ve Nükleer (KBRN) ünitesi açıldı. Yeni açılan KBRN bölümünün Sorumlu Hekimi ve Başhekim Yardımcısı Uzm. Dr. İbrahim Tunç, "Bu ünite, olası bir KBRN saldırısında yaralanan hastaların, hastaneye girmeden mevcut diğer tedavi gören hastalara bulaşmasını engellemek amacıyla açılmıştır. Görevli personeller koruyucu kıyafetlerini giyerek hastalarımızı Dekontamine ederek (yıkamak, temizlemek) bu şekilde arındırılmış bir şekilde hastaneye girişini sağlayacaklardır. Sağlık Bakanlığı'nın Türkiye'deki hastanelerde bulunmasını zorunlu öngördüğü bu ünite, Sağlık Bakanlığı'nın tescili ile Adıyaman'da olası bir durumda kullanılmaya hazır haldedir. KBRN tatbikatı, ilgili kurumlarla da görüşmelerin tamamlanmasından sonra tatbikat planı da yapılacaktır. Ben emeği geçen başta Genel Sekreterimiz Uzm. Dr. Erdoğan Öz'e ve Hastane Yöneticimiz Yrd. Doç. Dr. Fatih Doğan'a ve herkese teşekkür ederim" şeklinde konuştu. - ADIYAMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 400 Yataklı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde, Kbrn Ünitesi Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement