6. Tepecik Enfeksiyon Günleri Muğla'da Başladı - Son Dakika
Yerel

6. Tepecik Enfeksiyon Günleri Muğla'da Başladı

6. Tepecik Enfeksiyon Günleri Muğla\'da Başladı

Bulaşıcı Hastalıkları Önleme Derneği (BUHASDER) tarafından düzenlenen Tepecik Enfeksiyon Günleri’nin altıncısı, "Enfeksiyonlara Multidisipliner Yaklaşım’’ başlığı ile Muğla’nın Dalaman ilçesinde başladı.

04.11.2015 18:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bulaşıcı Hastalıkları Önleme Derneği (BUHASDER) tarafından düzenlenen Tepecik Enfeksiyon Günleri'nin altıncısı, "Enfeksiyonlara Multidisipliner Yaklaşım" başlığı ile Muğla'nın Dalaman ilçesinde başladı.

Sempozyumda farklı disiplinlerle ortak takip edilen enfeksiyon hastalıklarının öne çıkan konuları; konferanslar, interaktif paneller ve olgu sunumları eşliğinde tartışılacak, ayrıca sempozyum boyunca enfeksiyon kontrol önlemleri, HIV enfeksiyonu ve karaciğer fibrozunun girişimsel olmayan yöntemle tanısı konularında, dört kurs düzenlenecek.

Sempozyuma, Muğla Vali Yardımcısı Mevlüt Kurban, eski Devlet Bakanı Yılmaz Karakoyunlu, eski Kültür ve Turizm Bakanı Suat Çağlayan, CHP Muğla Milletvekili Prof. Dr. Nurettin Demir, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar ve davetliler katıldı.

Sempozyuma Başkanlık yapan BUHASDER Başkanı Doç.Dr. Şükran Köse, günümüzde enfeksiyon hastalıklarının tek bir klinik tablo ile ortaya çıkmadığını ifade etti.

Köse; "Bulaşıcı hastalıkları önleme derneği, enfeksiyon hastalıklarından korunmanın en kolay yolunun önlem olduğu düşüncesinden hareketle bulaşıcı hastalılar konusunda farkındalığı ve bilgi düzeyini arttırmak için kurulmuştur. Çeşitli eğitim faaliyetleri ve bilimsel çalışmalar yapılan bir sivil toplum kuruluşudur. Faaliyetlerimiz arasında ilk okullarda tiyatro ve hijyen eğitimi, lise ve üniversitelerde bulaşıcı hastalıklar konusunda bilgilendirme toplantıları, ev hanımlarına yönelik bilgilendirme toplantıları, multidisipliner toplantılar var" dedi.

Derneğin en önemli faaliyetlerinden birinin ise kız çocuklarına eğitim bursu sağlanması olduğunun altını çizen Doç. Dr. Şükran Köse, gerçekleştirilen sempozyumlarda her zaman farklı disiplinlerden bilim insanlarının katılmasına özen gösterdiklerini belirtti.

Sempozyumun interaktif paneller ve sunumlar eşliğinde devam edeceğini söyleyen Köse; "Bu toplantıda da daha geniş katılım sağlayarak disiplinler arası iş birliğinin, hastalara daha faydalı olabileceğini vurgulamak adına sempozyum konusu belirledik. "Enfeksiyonlara multidisipliner yaklaşım" Günümüzde hastalıklar ve özel olarak enfeksiyon hastalıkları tek bir klinik tablo ile karşımıza çıkmıyor. Farklı disiplinlerden ortak değerlendirme ve yaklaşım gerektiriyor. Sempozyumda farklı disiplinlerle ortak takip edilen enfeksiyon hastalıklarında öne çıkan konuları konferanslar, interaktif paneller ve sunumlar eşliğinde hep birlikte tartışacağız" diye konuştu. - MUĞLA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 6. Tepecik Enfeksiyon Günleri Muğla'da Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement