6 Ülke Öğrencisi Sivas'ta - Son Dakika
Yerel

6 Ülke Öğrencisi Sivas'ta

6 Ülke Öğrencisi Sivas\'ta

Sivas Bilim ve Sanat Merkezi tarafından düzenlenen Avrupa Birliği Projesi kapsamında 6 ülkeden gelen öğrenciler kentte çeşitli etkinliklerde bulundu.

16.10.2012 12:44  Güncelleme: 12:41

Sivas Bilim ve Sanat Merkezi tarafından düzenlenen ve Avrupa Birliği Bakanlığı AB Gençlik ve Eğitim Programları Merkezi başkanlığı tarafından kabul edilen Avrupa Birliği Projesi kapsamında 6 ülkeden gelen öğrenciler kentte çeşitli etkinliklerde bulundu.

Azerbaycan, Gürcistan, Ermenistan, Romanya, Moldova ve Ukrayna'dan Sivas'a gelen öğrenciler proje kapsamında yapılan etkinliklere katıldı. Sivas'ı ve Türk Kültürünü tanıyan öğrenciler, kent içindeki tarihi ve turistik yerleri gezdi. Etkinlikler kapsamında Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü misafirhanesinde misafir edilen öğrencilere Türk kültürünü tanıtma amaçlı 'Türk Kültürü Gecesi' yapıldı. Öncelikli olarak Türk müziğinin çeşitli alanlarından eserler dinleyen öğrenciler, müziğe zaman zaman eşlik ederek eğlenceli vakit geçirdi. Müzik dinletisinin ardından öğrencilere Türk kültürü ve Türkiye'yi tanıtan sinevizyon gösterisi yapıldı. Konuyla ilgili açıklama yapan Bilim Sanat Merkezi Müdürü Bahattin Özdemir, ilk kez bu kadar çok sayıda ülkeden ve bu kadar kalabalık bir grubun Sivas'a geldiğini söyleyerek, bu öğrencilere ülkeyi, kenti ve kültürünü tanıtmaktan mutlu olduklarını kaydetti.

Proje Koordinatörü Şükrü Karabulut ise, projenin amacının insanların birbirini tanıması ve kaynaşması olduğu kadar asıl konunun kitap okumaya vurgu yapmak olduğunu dile getirdi. - SİVAS

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 6 Ülke Öğrencisi Sivas'ta - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement