60 Yaşında Olan da Var Çocuğuyla Gelen De - Son Dakika
Yerel

60 Yaşında Olan da Var Çocuğuyla Gelen De

Halk Eğitim Merkezlerince açılan okuma yazma kursları, gençliğinde eğitim alamayan kadınlara, hayata katılma imkanı veriyor.

15.01.2012 14:00

Halk Eğitim Merkezlerince açılan okuma yazma kursları, gençliğinde eğitim alamayan kadınlara, hayata katılma imkanı veriyor.

Gaziantep'in Nizip ilçesinde açılan okuma yazma kursuna kadılan 60 yaşındaki Rabia Deniz ile çocuğunu yanına alarak kursa gelen Sarya Göğen, geç de olsa, kadınlarımızın okuma yazma öğrenmedeki kararlılıklarını gösteriyor.

Nizip Mehmet Akif Ersoy Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü tarafından ilçe merkezinde 30 ayrı okulda okuma yazma bilmeyen kadınlara yönelik olarak açılan birinci kademe okuma yazma kursuna ilçedeki çok sayıda ev hanımı yoğun ilgi gösteriyor.

Açılan okuma yazma kursuna bir ay önce başladığını belirten Rabia Deniz,

"Bir ay önce başladığım okuma yazma kursunda, harf yazmayı öğrendim, bu yaştan sonra okumayı öğrenmemim tek bir nedeni var, hastalanıp hastaneye gittiğimde gideceğim servisi başkasına sormamak ve eczaneye gittiğimde doğru eczaneye gidip gitmediğimi öğrenmek içindir" diye konuştu,

Kursa yanlarında çocukları ile birlikte gelerek derste öğretmenlerini kucaklarındaki çocukları ile dinleyen kursiyerlerden 28 yaşındakı 2 çocuk annesi Sarya Göğen, "Çocuğumu bırakacak kimsem olmadığı için beraberimde getirmek zorundayım. Kursta, bir taraftan 4 yaşındaki oğlumla ilgileniyorum, diğer taraftan da okuma yazma öğrenmek için can kulağıyla öğretmenimi dinliyorum. Daha önce köyde yaşıyorduk ve imkanımız olmadığı için okula gidemedim. Okuma yazma bilmediğim için geçmişte çok sıkıntılar yaşadım, bu sıkıntıları bir daha yaşamamak için dersleri hiç kaçırmıyorum. Okuma yazma öğrenmeye kararlıyım" şeklinde konuştu.

-350 kursiyerin 260'ı kadın-

Nizip Mehmet Akif Ersoy Halk Eğitim Merkez Müdürü Suna Sertpolat ise, özellikle bayanlara yönelik Okuma Yazma kurslarına çok önem verdiklerini, bu nedenle okuma yazma bilmeyen bayanların eğitimi üzerinde önemle durduklarını ifade etti.

Sertpolat şunları söyledi:

"2011-2012 eğitim öğretim yılında ilçemizde çeşitli okullarda kadınlara yönelik 30 kurs açtık. Bu kurslarımızda şuan itibariyle eğitim gören 350 kursiyerimiz var ve bu kursiyerlerimizden 260'ı kadınlardan oluşuyor. Özellikle çocuklu ve yaşlı olan kadınlarımızın kurslara yoğun ilgi gösterdiğini görüyoruz. 1. kademe okuma yazma kursunu bitiren kursiyerlerimizi 2. kademe kurslarımıza yönlendiriyoruz. 2. kademede de başarılı olan kursiyerlerimizi bu defa açık ilköğretime ve açık liselere kayıtlarını yapıyoruz. Bu kapsamda gerek açık ilköğretime, gerek açık liseye kayıt yaptıran kadınların kayıt ve servis ücretlerini Sodes projesi'nden karşılıyoruz."

- GAZİANTEP

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 60 Yaşında Olan da Var Çocuğuyla Gelen De - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement