8. Acil Tıp Asistan Sempozyumu Rize'de Yapıldı - Son Dakika
Yerel

8. Acil Tıp Asistan Sempozyumu Rize'de Yapıldı

8. Acil Tıp Asistan Sempozyumu Rize\'de Yapıldı

Türkiye Acil Tıp Derneği tarafından 8.'si yapılan Acil Tıp Asistan Sempozyumu Rize'nin Çamlıhemşin ilçesine bağlı Ayder Yaylası'nda yapıldı.

31.05.2013 10:25

Türkiye Acil Tıp Derneği tarafından 8.'si yapılan Acil Tıp Asistan Sempozyumu Rize'nin Çamlıhemşin ilçesine bağlı Ayder Yaylası'nda yapıldı. Sempozyum Türkiye'nin tüm illerinden şuanda ihtisas yapmakta olan doktor ve öğretim üyelerinin oluşan 190 kişinin katılımı ile gerçekleşti.

Türkiye Acil Tıp Derneği Başkanı Prof. Dr. Levent Avşaroğulları yaptığı açıklamada, "Sempozyumunun amacı, şuanda ihtisas yapan arkadaşlarımız bulundukları branşlarda kısa bir süre sonra hem uzman hem yönetici olacaklar. Türkiye'nin değişik yerlerinde gelen bu insanları kaynaştırıp, tanıştırmak gibi birincil bir amacımız var. Aynı zamanda şuanda acil servislerde hem yaşayan sorunları, hem de hasta bakım ve takibiyle ilgili sık sık karşılaştığımız olguları tartışmak için buradayız. Arkadaşlarımızı hem geleceğe hazırlamak, hem de var olan klinik ve idari süreçleri burada yüz yüze konuşma imkanı sağlamaya çalışıyoruz"

dedi.

Acil tıp uzmanlık dalı Türkiye'de yeni sayılacak bir dal olduğunu söyleyen Avşaroğulları, "Uzmanlığın amacı acilen gelen hastaları acil uzmanı yaklaşımıyla değerlendirmek, özellikle hastaların altın dakikalarını ve dönemlerini erken dönemde kazanabilmek amacıyla ihtisas edilen bir branştır" diye konuştu.

Rize'de 3 yıldan beri Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi bünyesinde acil tıp ana bilim dalı

olduğunu ve güzel işler yaptığını belirten Avşaroğulları "Rize'deki acil tıp ana bilim dalının çabalarını bütün Türkiye tarafından gözlenmesini ve izlenmesini istedik. Bu vesileyle Rize Valisi Nurullah Çakır'a, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Arif Yılmaz'a katkılarından dolayı teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi

Tıp Fakültesi Acil Tıp Ana Bilim Dalı Başkanı Yrd.Doç.Dr. Özlem Bilir ise bu sene

8.'si gerçekleştirilen

Acil Tıp Sempozyumu'nun Ayder'de yapılmasının en büyük sebeplerinden birinin Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi'ni tanıtmak ve acil tıp ana bilim dalının kurulu olduğu katılımcılara göstermek olduğunu söyledi. Bilir "Bu ana bilim dalıyla birlikte yapmış olduğumuz faaliyetler Ayder'i bir kongre merkezi haline getirmek için ilk adımı bu sempozyumla atmak istedik. İlim ve bölgem adına bizlerle burada birlikte olduğunu göstermek için bu sempozyumda bize sunan Türkiye Acil Tıp Derneği'ne teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı. - RİZE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 8. Acil Tıp Asistan Sempozyumu Rize'de Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement