87 Yıldır Aynı Lezzetle: Pazaryeri'nin Meşhur Dondurması - Son Dakika
Yerel

87 Yıldır Aynı Lezzetle: Pazaryeri'nin Meşhur Dondurması

87 Yıldır Aynı Lezzetle: Pazaryeri\'nin Meşhur Dondurması

Soydan ailesinin 4 kuşaktır gerçekleştirdiği boza, helva ve organik dondurma üretimi ile ünlü Pazaryeri ilçesi, Bursa, Bilecik ve Eskişehir'den vatandaşları ağırlıyor. Dünya nimetlerinden yararlanmak isteyenler için önerilen meşhur dondurma, Musa Demirel gibi özel ziyaretçiler tarafından da tercih ediliyor.

26.04.2023 12:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dedelerin Yugoslavya'dan Pazaryeri'ne göç ettiğini ve çok zor şartlarda 1936'da ilçede 90 metrekare bir dükkan kiralayarak başladığı dondurma üretimi 87 yıldır aynı yerde aynı lezzetle devam ediyor.

Pazaryeri ilçesinde havaların ısınmasıyla dondurma sezonu biraz geç de olsa başlarken, ilçeden temin edilen günlük sütler dondurmalara lezzet katıyor. Pazaryeri ilçesinde 87 yıl, 4 kuşaktır boza ve helva üretimi gerçekleştiren Soydan ailesi yaz aylarında da organik dondurmaya üretmeyi sürdürüyor. Pazaryeri'ne kışın boza ve helva yazın ise dondurma yemeğe Bursa, Bilecik, Eskişehir ve birçok ilden vatandaşlar geliyor.

"Tadına bakmak için Bursa'dan kalktık geldi"

Bursa'dan Pazaryeri ilçesine dondurma yemeğe geldiğini söyleyen Musa Demirel, "Pazaryeri'nin meşhur dondurmasının adını duyup yemeğe hayal ediyorduk, tadına bakmak için Bursa'dan kalktık geldik. Ama tahinli, kestaneli dondurması çok güzel. Bu lezzet bu tada bakmak için Bursa'dan özel olarak geldik. Gerçekten harikulade eşe dosta tavsiye ederim. Dünya nimetlerinden yararlanmak lazım bu tadı tatmak lazım" diye konuştu. - BİLECİK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 87 Yıldır Aynı Lezzetle: Pazaryeri'nin Meşhur Dondurması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement