Bingöl Muhtarlar Derneği'nin yapılan 9. Olağan Genel Kurul toplantısı Abdullah Butaku, dokuzuncu kez başkan seçildi.
İl Özel İdaresi toplantı salonunda yapılan ve tek liste halinde seçimlere giren Abdullah Butaku, yaptığı konuşmada daha önce gelen valilerin devleti vatandaştan koruduğunu, ancak son dönemde Bingöl'e gelen valilerin "vatandaşı devletten korumaya geliyoruz" dediğini belirterek devletin değil vatandaşın korunmaya ihtiyacı olduğunu ifade etti.
"İÇERİĞİ NE OLURSA OLSUN ÇÖZÜM SÜRECİNİ DESTEKLİYORUZ"
Çözüm sürecini sonuna kadar desteklediklerinin altını çizen Butaku, Doğu ve Güenydoğu Anadolu Bölgesi'nde görev yapan muhtarların geçmiş dönemlerde büyük sıkıntılar çektiğine vurgu yaptı. Butaku, "Bu sıkıntıların bundan sonra yaşanmaması için devam eden bir çözüm süreci var. Biz baştan beri, tüm arkadaşlarımla diyoruz ki; içeriği ne olursa olsun, hiç bir şey bilmesek de sadece ve sadece bu akan kanın durması için çaba göstereceğiz. Biz bu çözüm sürecine destek verdik ve bundan sonra da vereceğiz. Çünkü ülkemizi kimsenin karıştırmasına, ilimizi, insanımızı huzursuz etmesine izin vermeyeceğiz" ded..
"BİNGÖL YOKSULLUK SINIRININ ÇOK ALTINDA BİR KENT"
Bingöl'ün gelir düzeyinin düşüklüğüne değinen Butaku, "Milli gelir, Marmara'da 21 bin dolara çıkmış, Bingöl'ün milli geliri 3 bin doların üstünde diyorlar. Ben samimiyetimle söylüyorum. Burada eğer milli gelir 3 bin dolar ise 5 kişilik bir ailenin yıllık gelirinin 15 bin dolar olması lazım. Gelin görün ki Bingöl'de ailelerimiz var ki, 2 bin dolar bile o eve girmiyor. ya biz hesabımızı bilmiyoruz ya onlar bizi kandırıyorlar. Çünkü Bingöl yoksulluk sınırlarının çok altında bir kent. Bingöl'de devlete ait 5 kişinin çalışacağı bir atölye yoktur" dedi.
"BİNGÖL, TÜRKİYE'NİN EN HUZURLU KENTLERİNDEN BİRİDİR"
Butaku, "Yıllarca Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da terör var, sıkıntı var dediler. Ama bugün bu bahanelerin hepsi kalkmıştır. Bingöl, Türkiye'nin en huzurlu kentlerinden biridir. Bingöl'de huzur yok diyen varsa gelsin burada huzur görsün. Biz, dışarıdan gelen yatırımcıların korumalığını bile yaparız, yeter ki gelip burada iş yapsınlar" diye konuştu.
Butaku, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Yıllarca dediler ki Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da terör var, sıkıntı var. İşadamları gelip parasını riske etmez. Doğrudur. Bir işadamı için parası aynen çocuğu kadar değerlidir. Çocuğunu nasıl tehlikeye atmıyorsa, parasını da riske etmiyor. Ama bugün bu bahanelerin hepsi kalkmıştır. Bingöl, Türkiye'nin en huzurlu kentlerinden biridir. Daha ileri gidiyorum. 'Bingöl'de huzur yok' diyen varsa gelsin burada huzur görsün. Bizde huzur var. Burada biz, dışarıdan gelen herkesin korumalığını bile yaparız, yeter ki gelsinler burada iş yapsınlar. Yeraltı kaynaklarımız hepsi duruyor. Yeraltı kaynaklarının artık bu ülke ekonomisine kazandırılması gerekiyor. Bunun için de, eğer doğamıza ciddi zarar vermiyorsa, ilimize ciddi zarar vermiyorsa gelip işletmesini yapanlara vatandaş olarak yardımcı olacağız. Gerekirse nöbetlerini tutarız, yeter ki bu il kalkınsın."
"MUHTARLIK, KANAAT ÖNDERLİĞİDİR"
1991'den 2002 yılına kadar köy okullarının kapalı olmasından dolayı insanların cahil kaldığını ifade eden Butaku, "1960'lı yıllarda açık olan köy okullarımız 1991'den 2002 yılına kadar kapatıldı. Ne oldu? Bir neslimiz cahil kaldı. Bu cahil kalan insan nedir biliyor musunuz? Cahil bir insan boş kaset gibidir, ne doldurursanız onu dinlersiniz. Bizi cahil bıraktılar, okullarımızı kapattılar. Kim kapattı beni hiç ilgilendirmiyor. Ama ben diyorum ki bizi cahil bırakanlardan Allah hakkımızı alsın. Biz bu bölgede köyleri temsil ediyoruz. Muhtarlık dediğiniz kanaat önderliğidir. Her ne kadar şu an Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da muhtarları kanaat önderi olarak bazı cemaatler ve kesimler kabul etmese de bizler birer kanaat önderiyiz. Kanaat önderi demek o köyün temsilcisi demektir. O insanların söz sahibi olarak seçtiği insan demektir. Biz ilimize, ülkemize, insanlarımıza zarar getirmemek için bütün mücadelemizi vermemiz lazım. Tabi ki bizim cebimizde siyasi bir kimliğimiz olamaz. Siyasi bir fikrimiz olur, ancak seçim bittikten sonra cebimizde tek bir kimlik olur, o da Bingöl kimliğidir. Bingöl kimliği haricinde hiçbir kimlik taşıyamayız. Bingöl kimliği ile Bingöl'e hizmet etmemiz lazım. Biz muhtarlar derneği olarak 1996'dan bu yana birlik ve beraberlik içindeyiz. Bizim birliğimiz birçok ile örnektir. Buradan tüm muhtarlara sesleniyorum. Ben hata yapabilirim. Ama muhtarlar derneği bir bağdır. Sizde bu bağa girmelisiniz. Bizim bir çatı altında toplanmamız lazım. Tüm muhtarları bu birliğe davet ediyorum" ifadelerini kullandı.
Kongrede tek liste ile gidilen seçimde Abdullah Butaku yeniden Bingöl Muhtarlar Derneği Başkanı olarak seçildi. 9. dönem dernek başkanlığına seçilen Butaku, aynı zamanda Doğu Anadolu Muhtarlar Derneği Federasyonu Başkanlığı görevini de yürütüyor. - BİNGÖL
Son Dakika › Yerel › 9. Kez Başkan Seçildi - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?