"9 Şubat Dünya Sigarayı Bırakma Günü" - Son Dakika
Yerel

"9 Şubat Dünya Sigarayı Bırakma Günü"

Düzce Valiliği, "9 Şubat Dünya Sigarayı Bırakma Günü" dolayısıyla mesaj yayımladı.

09.02.2013 16:39

Düzce Valiliği, "9 Şubat Dünya Sigarayı Bırakma Günü" dolayısıyla mesaj yayımladı.

Mesajda, sigara kullanımının halk sağlığını tehdit eden, mutlaka mücadele edilerek önlenmesi gereken bir sorun olduğu vurgulandı.

Aktif ve pasif sigara içiciliğinin ölümlere, hastalıklara, sakatlıklara ve psikolojik sorunlara neden olarak, kişi ve toplum sağlığını tehdit ettiği belirtilen mesajda, şunlar kaydedildi:

"Sistematik mücadele verilememesi halinde sigaranın neden olduğu ölümlerin artacağı, 2024 yılına kadar 150 milyon insanın sigaraya bağlı hastalıklardan öleceği tahmin edilmektedir. Sigaranın neden olduğu kanser ölümlerine bakıldığında da sorunun ne kadar ciddi olduğu anlaşılmaktadır. Dolayısıyla sigara ile mücadelenin önemi her geçen gün artmaktadır.

Bu amaçla halkı bilinçlendirmek ve bırakma konusunda ihtiyacı olanlara tıbbi desteği sağlamak amacıyla sigara bırakma poliklinikleri hizmet sunmaktadır. Ayrıca, yine 'Alo 171 Sigarayı Bırakma Hattı'ndan da vatandaşlarımız gerekli desteği alabilmektedir."

Muhabir: Onur Orhan/ Ömer Ürer

Yayıncı: Kemal Kaymak - DÜZCE

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel '9 Şubat Dünya Sigarayı Bırakma Günü' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement