90. Yıl Coşkusu İnciraltı'nda Kutlandı - Son Dakika

90. Yıl Coşkusu İnciraltı'nda Kutlandı

90. Yıl Coşkusu İnciraltı\'nda Kutlandı
09.09.2012 12:06

İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir'in düşman işgalinden kurtuluşunun 90'ıncı yıldönümü nedeniyle İnciraltı Kent Ormanı'nda görkemli bir davet verdi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir'in düşman işgalinden kurtuluşunun 90'ıncı yıldönümü nedeniyle İnciraltı Kent Ormanı'nda görkemli bir davet verdi. Gecede davetlileri, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, eşi Dr. Türkegül Kocaoğlu ve ilçe belediye başkanlarıyla eşleri kapıda karşıladı.

İzmir'in kurtuluş gününü kutlayan Başkan Aziz Kocaoğlu, "9 Eylül, kurtuluş günümüz, Cumhuriyetin kuruluş günü kutlu olsun" dedi. Başkan Kocaoğlu, 9 Eylül'ün hem İzmir'in kurtuluşu hem ülkenin kurtuluşu hem de Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşu olduğunu söyleyerek, "İlk kurşun 15 Mayıs 1922'de Hasan Tahsin tarafından atıldı. Son kurşun ise 9 Eylül günü yine İzmir'den atıldı. O yüzden İzmir'in kurtuluşu, aynı zamanda ülkenin kurtuluşu ve Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşudur" diye konuştu.

(AH)

09.09.2012 11: 42: 27

TSI

NNNN - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 90. Yıl Coşkusu İnciraltı'nda Kutlandı - Son Dakika


Advertisement