Açık Kapı'ya en fazla başvuru e devletten - Son Dakika
Yerel

Açık Kapı'ya en fazla başvuru e devletten

Açık Kapı\'ya en fazla başvuru e devletten

Malatya ve bazı ilçelerde hizmet veren Açık Kapı Projesine vatandaşlar en fazla e devlet üzerinden başvuruyor.

31.03.2022 15:33  Güncelleme: 15:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Malatya ve bazı ilçelerde hizmet veren Açık Kapı Projesine vatandaşlar en fazla e devlet üzerinden başvuruyor.

Malatya Açık Kapı Projesine 2018-2022 yılları arasında toplam 51 bin 255 başvuru yapıldı. Bunlardan 28 bin 731 başvuru E-Devlet üzerinden, 15 bin 319 başvuru www.acikkapi.gov.tr adresinden, 4 bin 762 başvuru yüz yüze ve 2 bin 443 başvuru ise mobil uygulama üzerinden alındı.

İçişleri Bakanlığı tarafından hayata geçirilen Açık Kapı Projesi çerçevesinde Malatya Valiliğinde kurulan Açık Kapı Şube Müdürlüğü ile Açık Kapı Şeflikleri ise Battalgazi, Doğanşehir ve Yeşilyurt ilçelerinde Kaymakamlık binasında faaliyetlerini sürdürüyor.

Valilik ve Kaymakamlıklarda faaliyet gösteren Açık Kapı ile vatandaş odaklı bir yaklaşım benimseyerek, taleplere hızlı ve doğru çözümler üretmeyi, hizmetlerde vatandaş memnuniyetini arttırmayı, kronikleşmiş sorunlara çözüm üretmeyi, devletle vatandaş arasındaki karşılıklı iletişim ve güveni artırmayı, güler yüzlü çalışanlarıyla vatandaşlarla birebir ve sıcak bir iletişim kurmayı amacını taşıyor. Vatandaşlar, www.acikkapi.gov.tr adresinden veya App Store, Google Playdan indirilip Açık Kapı uygulaması ile veyahut yüz yüze Valilik ve Kaymakamlıkta bulunan Açık Kapı Birimlerine başvuru yapabiliyor. Başvuru elektronik sisteme kaydedilmekte ve Açık Kapı sorumluları tarafından sistemden ilgili birime yönlendiriliyor. Talep durumuna göre talep sahibi ile birebir iletişime geçilmekte ve ilgili birimler başvuruyu süratle değerlendirerek 7 iş günü içerisinde cevaplandırılıyor. Başvuru sahibine başvuru ile ilgili bilgi mesajı gönderilmekte bu mesaj gelince www.acikkapi.gov.tr adresinden veya Açık Kapı mobil uygulamasından başvurunun sonucu öğreniliyor.

Açık Kapı tanıtım standı açıldı

Bu arada, Yeni Cami ön kısmında bulunan alanda açılan Açık Kapı tanıtım standı ile vatandaşlara broşürler verilerek, Açık Kapının faaliyetleri konusunda bilgilendirme yapılıyor. - MALATYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Açık Kapı'ya en fazla başvuru e devletten - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement