Adana'da Okul Öncesi Din Eğitimi Kreşinin İkincisi Açıldı - Son Dakika
Yerel

Adana'da Okul Öncesi Din Eğitimi Kreşinin İkincisi Açıldı

Adana\'da Okul Öncesi Din Eğitimi Kreşinin İkincisi Açıldı

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından belirlenen 10 pilot ilden olan Adana'nın metropolü Seyhan'da Okul Öncesi Din Eğitimi Kreşinin ikincisi açıldı.

15.11.2013 15:16  Güncelleme: 07:57

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından belirlenen 10 pilot ilden birisi olan Adana'nın metropol ilçesi Seyhan'da Okul Öncesi Din Eğitimi Kreşinin ikincisi törenle açıldı.

Geçen hafta Adana Valisi Hüseyin Avni Coş'un katılımıyla açılan Kıbrıs Şehitleri Din Eğitimi Kreşinin ardından İsmetpaşa Mahallesi, Denizli Semti Müminler Camii bünyesindeki kreşin açılışı gerçekleştirildi.

Açılış törenine Adana Vali Yardımcısı Azmi Yeşil, Seyhan Kaymakamı Ahmet Okur, Adana İl Müftü Yardımcıları Kemal Aydoğan, Saliha Bilgiç, İhsan Yeğen, Seyhan Müftüsü Halil Uzun, çevre ilçe müftüleri de katıldı.

Seyhan Müftülüğüne bağlı Hacıali Kalakoğlu Camii İmam-Hatibi Hafız Yakup Var'ın okuduğu Kuranı Kerimle başlayan törende konuşan Seyhan Müftüsü Halil Uzun, "Şu ana kadar Seyhan'da çok açılışlar yaptık. Ama bugünkü gibi coşkulu, bugünkü gibi kalabalık bir açılışı ilk defa yapıyoruz diyebilirim. Dün Kerbela ve Aşura'nın yasını tuttuk yüreğimize sokulan bir hançer gibi İmam Hüseyin yad ettik. Bir Hak ve batıl mücadelesi ortaya konulmuş Hakkı temsil eden İmam Hüseyin ve 72 Şüheda sonuna kadar direnmiş ama asla Yezid'e teslim olmamışlardır. İşte bizde bugün Kerbela' nın seneyi devriyesinden sonraki ilk gün Hüseyin'lerin ve onun davasına sahip çıkacak gençleri yetiştirmek birliği, dirliği ve kardeşliği savunacak yiğitlerin sayısının çoğalması için Müminler Kuran Kursu uhdesinde İsmetpaşa Mahallesinde ikinci reşimizi açmanın mutluluğunu yaşıyoruz" dedi. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Adana'da Okul Öncesi Din Eğitimi Kreşinin İkincisi Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement