Adana Kebabı Laboratuvarda Tanıtılacak - Son Dakika
Yerel

Adana Kebabı Laboratuvarda Tanıtılacak

Adana Kebabı Laboratuvarda Tanıtılacak

Tayyar Zaimoğlu, bölgeye turistik ilgiyi arttırabilmek ve yemek kültürünü tanıtabilmek için 'Gastronomi Turizmi Çalıştayı' hazırlığı yaptıklarını söyledi.

07.05.2011 10:45

Çukurova Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği Başkanı Tayyar Zaimoğlu, bölgeye turistik ilgiyi arttırabilmek ve yemek kültürünü tanıtabilmek için 'Gastronomi Turizmi Çalıştayı' hazırlığı yaptıklarını, bu kapsamda bölgeye gelecek insanlara kebabın yapımının anlatıldığı, laboratuvar olarak nitelendirdikleri özel mutfakta da ağırlayacaklarını söyledi.

İnsanların yaşadıkları bölgenin dışındaki mutfak kültürünü tanımak ve tatmak için başka kent ve bölgelere gitmesi anlamına gelen gastronomi turizmi için Adana, Mersin, Hatay ve Osmaniye'yi kapsayacak çalıştayın hazırlıklarını sürdürdüklerini belirten Tayyar Zaimoğlu, Adana ve çevresindeki kentlerin bu turizme çok uygun olduğunu ifade etti. Zaimoğlu, gastronomi turizminin yanına eğlence, tarih ve kültürün eklenmesiyle Çukurova'da turizm yelpazesi oluştuğunu belirtti. Zaimoğlu, "Çukurova Bölgesi'nde bu turizmin gelişmesi için birkaç yıldır çalışma yapıyorduk. Geçen yıl Adana Turizm Çalıştayı'nda Kültür Bakanımız'ın da katılımıyla Adana'da hangi turizm çeşidinin ön plana çıkarılmasını konuştuk. Orada yaptığımız konuşmada gastronomi ve eğlence turizmi ön plana çıktı. Biz de bu konudaki çalışmalarımız içinde bulunan Gastronomi Turizmi Çalıştayı'nı yapacağız. Bölge olarak, Adana olarak neler yapmamız gerektiğini, şu an ne aşamada olduğumuzu, önümüzdeki yılların planlamasını ve projelendirilmesini yapacağız" dedi.

Tanınmış gazeteci gurmeleri ilk etapta bölgeye davet ettiklerini kaydeden Zaimoğlu, şöyle konuştu:

"Televizyonlarda yemek programı yapan Mehmet Yaşin ve Vedat Milor, bölgemizi ziyaret ederek yemek kültürümüzü tanıttılar. Ayrıca geçtiğimiz günlerde aralarında gazeteci gurmelerin bulunduğu Mutfak Dostları Derneği üyelerini bölgemizde 3 gün misafir ettik. Bölgenin yemeklerini, mutfağını tanıttık. Gastronomi turizmine eşlik edecek kültür ve eğlenceyide dahil ederek onları gezdirdik. Bunlar başlangıçtır. Bu konuda yapacak çok şeyimiz var. Gastronomi turizminin Adana'da çok başarılı olacağını düşünüyorum. Bizim tencere yemeklerimiz, kebap kültürümüz Türkiye'de kolay kolay yakalanamayacak lezzetlerdir. Bugün bir Adana Kebabı'nı, Adana dışında tüm kentlerde bulabilirsiniz. Ancak bu lezzeti, bu keyfi ancak Adana'da tadabilirsiniz. Bunun gibi etli, bulgurlu yiyeceklerimiz de aynı şekildedir. Tantuni her yerde var ama gerçek lezzetinde tantuniyi de ancak Mersin'de, orukun en lezzetlisini Hatay'da yemek doğru olur. "

KEBAP LABORATUVARI

Tayyar Zaimoğlu, gastronomi turizmi çalışmaları kapsamında bölgeye gelen insanları oluşturulacak kebap laboratuarında, kebabın nasıl yapıldığını, hangi aşamalardan geçtiğini anlatmayı planladıklarını belirtti. Zaimoğlu, "Sadece Adana'da bir kebapçıda Adana Kebabı tattırmak istemiyoruz. Adana Kebabı'nın özelliklerini, nasıl yapıldığı, hangi aşamalardan geçtiğini anlatmak istiyoruz. Adana Kebabı'nın yapım aşamalarını anlatacağımız için Kebap Laboratuvarı olarak adlandıracağımız bu özel mutfakta, misafirlerimizi konuk edip, onlara pratikte de yapım aşamalarını göstermek, yapıma katılmalarını sağlamak, kebabın en lezzetlisinin neden Adana'da olduğunu uygulamalı göstermek istiyoruz" diye konuştu. - Adana

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Adana Kebabı Laboratuvarda Tanıtılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement