Adanalıların İzmir Buluşması - Son Dakika
Yerel

Adanalıların İzmir Buluşması

Adanalıların İzmir Buluşması

İzmir Adanalılar Güçbirliği Derneği Adana'nın Kurtuluşunun 91'inci yıldönümünü bir balo ile kutladı.

13.01.2013 12:39

İzmir Adanalılar Güçbirliği Derneği Adana'nın Kurtuluşunun 91'inci yıldönümünü bir balo ile kutladı.

Hem İzmir'deki Adanalıları hem de Adana'dan gelen konukları biraraya getiren Balçova Termal Otel'deki baloda tam bir Adana gecesi yaşandı.

Gecenin en anlamlı olaylarından biri de bir dönem Adana'da da görev yapan İzmir Valisi Cahit Kıraç'ın baloda Adanalıları yalnız bırakmaması ve Adanalılarla hasret gidermesiydi. Pozantı Kaymakamlığı ve Adana Vali Yardımcılığı yapan İzmir Vali Yardımcısı Ardahan Totuk da baloya katılanlar arasındaydı.

Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz ile aynı masayı paylaşan Vali Kıraç ve Ardahan Totuk, bol bol Adana sohbeti yaptılar.

Şair Burak Ballı'nın sunumuyla renklenen gecede konuşan İzmir Valisi Cahit Kıraç, Adana ve İzmir'in Türkiye'yi dünyaya hazırlayan iki önder şehir olduğunu belirtti. Büyük Atatürk'ün cumhuriyetle ilgili fikirlerini Adana'da geliştirdiğini kaydeden Cahit Kıraç, "9 Eylül'de de İzmir'de Kurtuluş Savaşı kazanıldı. İki şehir arasındaki bu ortak nokta çok önemli. Türkiye'nin sanayileşmesinde iki şehrin katkısı çok büyük. Adana ve İzmir'in Türkiye'nin sanatında, kültüründe, sanayisinde önemli yeri vardır. Adana güçlü altyapısıyla, gelişmesiyle Türkiye'ye vizyon veren bir şehirdir" dedi.

Hemşeri derneklerinin önemine de değinen Vali Kıraç, İzmir'de Adanalıları görmekten duyduğu mutluluğu ifade etti.

Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz da, "Sayın Valimizle kucaklaşmış olmaktan, burada sizinle birlikte olmaktan mutluyuz" ifadesini kullandı.

"Adana'nın size sıcak sevgisini getirdim" diyen Zihni Aldırmaz, Büyük Önder Atatürk'ün Kurtuluş Savaşı'nı Adana'da başlattığını ve İzmir'de sonlandırdığını kaydetti.

Zihni Aldırmaz, geceye katılanları 13 Nisan'da yapılacak Portakal Çiçeği Festivali'ne davet etti.

İzmir Adanalılar Güçbirliği Derneği Başkanı Arif Kayakşu ise geceye katılanlara "Hoşgeldiniz" dedi ve katılımlarından dolayı teşekkür etti.

Gecede Vali Cahit Kıraç, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz ve Vali Yardımcısı Ardahan Totuk'a "Onur Belgesi" verildi.

Zihni Aldırmaz da Dernek Başkanı Arif Kayakşu'ya Adana'nın panaromik görüntüsünün olduğu bir tablo hediye etti.

Değişik etkinliklerle renklendirilen baloda Adanasporlu futbolcuların imzalarının bulunduğu forma ile Adana Demirsporlu futbolcuların imzalarının bulunduğu futbol topu açık arttırmaya çıkarıldı. Açık arttırma Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz'da kaldı. Zihni Aldırmaz formayı Vali Kıraç'a, futbol topunu da Vali Yardımcısı Ardahan Totuka'a hediye etti.

Baloda ayrıca O Ses Türkiye programında tüm Türkiye'nin tanıdığı Afak Alkan ile Hayri Küçük seslendirdiği şarkı ve türkülerle konuklara unutulmaz anlar yaşattı. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Adanalıların İzmir Buluşması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement