Add Şube Başkanı Palalı Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Add Şube Başkanı Palalı Açıklaması

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Adıyaman Şube Başkanı Alan Palalı, vakıf ve derneklerin etrafında kümelenen insanların öncelikli amacının kente hizmet olması gerektiğini söyledi.

19.01.2012 11:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Adıyaman Şube Başkanı Alan Palalı, vakıf ve derneklerin etrafında kümelenen insanların öncelikli amacının kente hizmet olması gerektiğini söyledi.

Palalı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Adıyaman'da veya Adıyaman dışında kurulu bulunan birkaç tane dernek ve vakıf olduğunu, bu dernek ve vakıfların belgelerde yazılı bulunan amaçları ile gerçek hayattaki yansımaları arasında farklar olduğunu belirtti.

Bugüne kadar dernek ve vakıfların ciddi anlamda Adıyaman'da bir katkısının olmadığını öne süren Palalı, şöyle konuştu:

"Yani bugüne kadar en azından pratik anlamda ciddi bir katkıları olmamıştır. Özellikle İstanbul'da yıllardır faaliyet gösteren bu dernek ve vakıfların aslında birbirleri ile kavgalı olduklarını adeta rakip dernekler veya birbirine zıt amaçlara hizmet ediyorlarmış gibi asla temas halinde olmadıklarını bilmeyen yoktur. Kağıt üzerinde Adıyaman'ın gelişmesi ve büyümesi, gerçekte bazı kişi veya kişilere kariyer, siyasi veya ekonomik ikbal sağlamak için tesis edilmiş gibi görünüyor.

Açıkçası, geri kalmışlık zincirinin kırılması için gözle görülen bir çaba ve katkıya rastlandığı söylenemez. Siyaset kurumundan, bürokrasiden ve yerel yöneticilerden beklenen performansı göremeyen Adıyaman'ın dikkatinin, çeşitli yerlerde faaliyet gösteren sivil toplum örgütlerine, dernek ve vakıflara yönelmesine neden olmuştur. Varlıklarının esas nedeni bu kente her anlamda hizmet etmek olan bu türden kuruluşların kayda değer bir katkı yapmamaları sorgulanmaya başlanmıştır."

Nemrut konusunda da dernek ve vakıfların yeteri kadar katkıyı yapmadığını savunan Palalı, konuşmasını şöyle tamamladı:

"Komşu kentin ileri gelenleri tarafından son yıllarda yoğunlaşan Nemrut'u sınırlarına arasına alma veya bu çok değerli hazinemizden maksimum istifade etmek için her yolu denemelerinin altında yatan gerçek ise bu ilgisiz yapımızda yatıyor. Zaten bir şamar gibi ileri sürdükleri bahane de budur. Yıllardır Nemrut için hiçbir şey yapmadan durduğumuz halde, taleplerine karşı durmamıza anlam veremiyorlar.

Bizim ilgisiz tavrımız ve nemrut ören yeri hakkında herhangi bir iyileştirme yapmamış olmamız, komşumuzun çabalarını mubah kılmaz. Çok köklü ortak bağlarımızın olduğu, İstanbul ve Adana'dan sonra en çok nüfusumuzun bulunduğu il olan Malatya ile ilişkilerimize zarar vermekten başka bir işe yaramayacağı gerçeğini unutmamak gerekir. Malatya'ya kızmadan önce, Adıyaman için kurulan dernek ve vakıfların, sivil toplum örgütlerinin asli fonksiyonlarını gereği gibi yerine getirmeye zorlamak gerekir. Bizler kentimize, değerlerine sahip çıktıkça; birilerinin burnumuzun dibinde bize ait olan değerlere sahip çıkma girişimleri sonuçsuz kalacaktır. Hiç kuşkunuz olmasın."

- ADIYAMAN

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Add Şube Başkanı Palalı Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement