Adıyaman Belediyesinden 2 Farklı Etkinlik - Son Dakika
Yerel

Adıyaman Belediyesinden 2 Farklı Etkinlik

Adıyaman Belediyesinden 2 Farklı Etkinlik

Adıyaman Belediyesi tarafından hafta sonu düzenlenen iki etkinlik vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gördü.

15.05.2016 16:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adıyaman Belediyesi tarafından hafta sonu düzenlenen iki etkinlik vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gördü.

Yazar Yıldız Ramazanoğlu'nun katılımıyla gerçekleştirilen 'Modern Dünyada Yola Çıkmak' konulu konferans ile Haşim Akten öncülüğünde sahnelenen 'Gözyaşı Geceleri' adındaki tasavvuf oyununu Adıyamanlılarla buluşturan Adıyaman Belediyesi, etkinliklerle vatandaşların büyük beğenisini kazanıyor.

İlk olarak Adıyaman Belediyesi Konferans Salonunda 'Anneler Günü' etkinliği çerçevesinde Adıyamanlılarla buluşan Yazar Yıldız Ramazanoğlu, 'Modern Dünyada Yola Çıkmak' konulu bir konferans verdi. Ağırlıklı olarak bayanların ilgi gösterdiği konferanstan önce sahne alan 'Dokuz Nefes Neyzenler Derneği' söyledikleri ilahilerle davetlilere doyumsuz anlar yaşattı.

Söylenen ilahilerden sonra konuşmasına yeni neslin yakın tarihte gerçekleşen olayları çok çabuk unuttuğunu söyleyerek başlayan Yıldız Ramazanoğlu, "Dünyanın herhangi bir yerinde bir Avrupalı yada Amerikalı ölüyor, tüm dünya ayağa kalkıyor. Aynı gün bir İslam ülkesinde, Orta Doğu'da bombalı saldırılar oluyor, yüzlerce kişi ölüyor ama kimsenin umurunda olmuyor. Neden, çünkü onlar değersizler, çünkü yaşam tarzları Avrupalıların yaşam tarzına uymuyor. O zaman ölmelerinde hiçbir sakınca görünmüyor. İslam üzerinde oynanan oyunların artık farkına varılmalı artık" diyerek sözlerini sürdürdü. Çeşitli kurumların amirleri, STK temsilcileri ve öğrencilerin katıldığı konferansın sonunda Yazar Yıldız Ramazanoğlu salonda imza töreni gerçekleştirdi.

Adıyaman Belediyesi tarafından bu kez Türkiye Petrolleri Konferans Salonu'nda, Haşim Akten ve ekibi tarafından Tövbekar konulu 'Gözyaşı Geceleri' isimli tasavvuf programı düzenlendi. Programda duygu dolu anlar yaşandı.

Adıyaman Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu ve eşi Fulya Kutlu, Kahta Belediye Başkanı Abdurrahman Toprak, Emniyet Müdürü Fikret Salmaner, Türkiye Petrolleri Adıyaman Bölge Müdürü Salih Bütün, kurum amirleri, STK temsilcileri, öğrenciler ve çok sayıda vatandaşın ilgiyle izlediği tasavvuf programı sonunda oldukça duygulanan davetliler, böyle bir oyunun Adıyaman'da sahnelenmesine vesile olan Adıyaman Belediyesine ve oyunu sahneleyen Haşim Akten ile ekibine teşekkür ettiler.

İslam dininin güzelliklerinin ve işlenen günahlar karşısında yapılması gereken tövbenin çok farklı bir formatta anlatıldığı tiyatro oyunu sonunda sahneye çıkarak ekip adına oyunun Senaristi ve Yönetmeni Haşim Akten'e çiçek takdim eden Adıyaman Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu, "Bu akşam bu salonda olan herkese çok farklı bir gece yaşatan Haşim Akten ve ekibini sergiledikleri performanstan dolayı gönülden kutluyorum. Yeni oyunlarla yeniden bir araya gelmeyi ümit diyorum" şeklinde konuştu.

Program sonunda Haşim Akten, programa katılan davetliler için eserlerini imzaladı. - ADIYAMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Adıyaman Belediyesinden 2 Farklı Etkinlik - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement