Adıyaman'da Kalp Sağlığı Haftası Korteji Düzenlendi - Son Dakika
Yerel

Adıyaman'da Kalp Sağlığı Haftası Korteji Düzenlendi

Adıyaman\'da Kalp Sağlığı Haftası Korteji Düzenlendi

Adıyaman'da Kalp Sağlığı Haftası münasebetiyle Adıyaman İl Sağlık Müdürlüğü, İl Halk Sağlığı Müdürlüğü ve Fiziksel Aktivite Yaşam Derneği tarafından kortej düzenlendi.

18.06.2013 20:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adıyaman'da Kalp Sağlığı Haftası münasebetiyle Adıyaman İl Sağlık Müdürlüğü, İl Halk Sağlığı Müdürlüğü ve Fiziksel Aktivite Yaşam Derneği tarafından kortej düzenlendi.

Mimar Sinan Parkı önünden başlayıp Adıyaman Valiliği önünde son bulan kortej programına Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Talha Gönüllü, İl Halk Sağlığı Müdürü Mustafa Kutlu ile birçok vatandaş katıldı. Kortej programında bir konuşma yapan İl Halk Sağlığı Müdürü Mustafa Kutlu, " Tüm dünya ölüm nedenleri arasında birinci sırada yer alan kalp ve damar hastalıklarını önlemek; risk faktörlerini kontrol altına almak ve kamuoyunun dikkatini bu önemli sağlık sorununa çekmek amacıyla Kalp Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen olan etkinliğe, kalp sağlığına dikkat çekilmektedir.

Dünyada her yıl 18 milyon insan kalp ve damar hastalıklarından hayatını kaybetmektedir. Bu kayıp oranı küresel ölümlerin yüzde 30'unu oluşturmaktadır. Yeni doğan kalp ve damar hastalıklarına bağlı, erkeklerde yaklaşık 235 bin, kadınlarda ise, 180 bin ölüm olacağı var sayılmaktadır. Yani ülkemizde önümüzdeki 20 yıl içerisinde, bugüne kadar kalp damar hastalığına bağlı olarak erkeklerde ölüm oranının yaklaşık 2 misli, kadınlarda ise, yaklaşık 1,5 misli artacağı ön görülmekte. Kalbimiz için, yeni bir başlangıç yaparak sigara bırakmak, aşırı kilolardan kurtulmak, spora başlamak, tansiyon ve şekeri düzenleyerek daha sağlıklı bir hayat sürmemiz ve kalp sağlığımızı bozacak ne yapıyorsak bunları geride bırakmamız için 'Kalp Haftası' bir fırsat olacaktır" dedi. - ADIYAMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Adıyaman'da Kalp Sağlığı Haftası Korteji Düzenlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement