Adıyaman'da Tarsim Anlatıldı - Son Dakika
Yerel

Adıyaman'da Tarsim Anlatıldı

Adıyaman'da Tarım Sigortasının (TARSİM) önemi ve Türkiye'de artan sigorta bilinciyle ilgili bilgi verildi.

10.04.2012 17:13

Adıyaman'da Tarım Sigortasının (TARSİM) önemi ve Türkiye'de artan sigorta bilinciyle ilgili bilgi verildi.

Tarım Sigortaları Havuzu Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Ramazan Kadak ve TARSİM Genel Müdürü Bülent Bora, Türkiye genelinde yürütülen paydaşları bilgilendirme toplantısına Adıyaman'da devam etti. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü toplantı salonunda yapılan toplantıda, 2011 yılının genel değerlendirmeleri yapılarak yenilikler ve uygulamalar hakkında katılımcılara bilgi verildi.

Toplantıya Vali Yardımcısı Ümit Şeref Kayacan, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Adil Alan, Ziraat Odası Başkanı Kemal Şahin, sivil toplum örgütü mensupları ve üreticiler katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Adil Alan, Adıyaman'da geçen yıl yaşanan dolu afetinden dolayı birçok çiftçinin mağdur olduğunu belirterek, "Onun için bu toplantıları çok önemsiyoruz. Bu yıl sigortalı sayısını artırmalıyız. Bu konuda ziraat odası başkanlarına ciddi görevler düşüyor. Targel'de görev yapan arkadaşlarımız köylerinde bu konuyla ilgili yayım çalışmalarına devam ediyor" dedi.

Tarım Sigortaları Havuzu Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Ramazan Kadak ise, çiftçilerin üretimlerini kesintisiz devam ettirerek gelirlerinde istikrarı sağlamak amacıyla yeni düzenlemeler üzerinde ara vermeden çalıştıklarını söyledi.

Kadak, 2011 yılında poliçe sayısının bir önceki yıla göre yüzde 58 artarak 600 bin adede yaklaştığını, yine aynı yılın aralık ayı sonu itibarıyla yaklaşık 7 milyar TL değerinde tarımsal ürünün sigortalandığını, 9 milyon dekarlık alanın da sigorta kapsamına alındığını belirtti.

2011 yılında Büyükbaş Hayvan Hayat Sigortası'nda çok ciddi artışlar olduğunu belirten Kadak, sigortalı büyükbaş hayvan sayısının bir önceki yıla göre yüzde 92 oranında artarak 361 bin adedi aştığını, 2011 yılında üreticiye yaklaşık 260 milyon TL'nin üzerinde hasar ödemesi yapıldığını ve 175 bin adedin üzerinde hasar dosyası sonuçlandırıldığını ifade etti. - ADIYAMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Adıyaman'da Tarsim Anlatıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement