Adıyaman'da, Vı. Matematik Günleri - Son Dakika
Yerel

Adıyaman'da, Vı. Matematik Günleri

Adıyaman\'da, Vı. Matematik Günleri

Adıyıman’da VI. Matematik Günleri düzenlendi.

17.05.2016 16:36

Adıyıman'da VI. Matematik Günleri düzenlendi. Programa katılan Bilecik Üniversitesinden emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hilmi Salihoğlu, en matematikçilerin hayvanlar olduğunu savundu.

Adıyaman Üniversitesi Matematik Topluluğu tarafından Vehbi Koç Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen Matematik Günlerine Adıyaman Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Aydın, Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Koca, Matematik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Manaf Manaflı, akademik ve idari çalışanlar ile öğrenciler katıldı. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programın açılış konuşmasını Matematik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Manaf Manaflı gerçekleştirdi. Ardından Bilecik Üniversitesi Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hilmi Salihoğlu, İnönü Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sadık Keleş, Matematik Derneği ve TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Akın birer konuşma gerçekleştirerek sunum yaptı. Konuşmalardan sonra Bilecik Üniversitesi Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hilmi Salihoğlu'na Adıyaman Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Aydın, İnönü Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sadık Keleş'e Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Koca, Matematik Derneği ve TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Akın'a ise Matematik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Manaf Manaflı tarafından plaket verdi.

Bilecik Üniversitesi Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hilmi Salihoğlu ise konusunun hayvanlar aleminde matematik olduğunu belirterek, en iyi matematikçilerin hayvanlar olduğunu ileri sürdü. Salioğlu, arıların en muazzam teoriyi işleyen, hiç deneme yanılma yapmadan doğrudan doğruya esasa giren ve sonunda da hiçbir şey istemeyen matematikçiler olduğunu vurgularken, örümceklerin de bu alanda etkin hayvanlar olduğunu savundu. - ADIYAMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Adıyaman'da, Vı. Matematik Günleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement