Afyonkarahisar'da, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Afyonkarahisar Koordinatörlüğü, Avrupa Birliği Kırsal Kalkınma Yatırımları Hibe Programı (IPARD) kapsamında 9. başvuru çağrı ilanına çıktı.
Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, bir otelde düzenlenen "IPARD 9. Çağrı Tanıtım Toplantısı"nda yaptığı konuşmada, Türkiye'nin son dönemlerde baş döndürücü bir hızla ilerlediğini kaydetti.
TKDK'nın büyük bir şans olduğunu ifade eden Balkanlıoğlu, şöyle konuştu:
"9. çağrıda 550 milyon lira destek açıklandı. Alabileceğimiz kaynak çok daha fazla. Kabul edilebilir proje ürettiğimiz zaman bu kaynaktan kullanabiliriz. Proje üreten bürolara önceleri sıcak bakmıyordum ama olması gerekiyormuş. Onların sayesinde çok güzel projeler çıkıyor. Bunlardan faylanmamız gerekiyor. 550 milyon lira az bir para değil bunlardan faydalanalım. TKDK'ya büyük ilçelerden en az 10, küçük ilçelerden 5 proje gelsin diye kaymakamlara yazmayı düşünüyorum."
TKDK İl Koordinatörü Metin Şehitoğlu da IPARD programının amacının AB ülkeleri ve aday ülkeleri işletmelerinin AB standartlarına çıkarıltılmasını söyledi.
AB ile rekabet edilmesi amacıyla fon kullandırıldığını ve bu amaçla TKDK'nın kurulduğunu anlatan Şehitoğlu, "Bu kapsamda 9. çağrıya çıktık. 9. çağrı şu ana kadar ki bütçelerin en büyüğü. Çağrı kapsamında toplamda 550 milyon liralık bir destek öngörülüyor. 15 Şubat'tan itibaren projeleri kabul etmeye başlayacağız ve 15 Mart'a kadar başvurular devam edecek" dedi.
Konuşmaların ardından 9. çağrıyla ilgili sunum yapıldı.
Muhabir: Mustafa Güngör
Yayıncı: Deniz Açık - AFYONKARAHİSAR
Son Dakika › Yerel › Afyonkarahisar'da 'Ipard 9. Çağrı Tanıtım Toplantısı' - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?