Afyonkarahisar Valisi Bolvadin'de İncelemelerde Bulundu - Son Dakika
Yerel

Afyonkarahisar Valisi Bolvadin'de İncelemelerde Bulundu

Afyonkarahisar Valisi Bolvadin\'de İncelemelerde Bulundu

Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Belediye Başkanı Nazmiye Kılçık'ın davetlisi olarak beraberindeki bir heyetle birlikte Bolvadin ilçesini ziyate etti.

14.06.2013 11:06

Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Belediye Başkanı Nazmiye Kılçık'ın davetlisi olarak beraberindeki bir heyetle birlikte Bolvadin ilçesini ziyate etti.

Vali İrfan Balkanlıoğlu ve beraberindeki heyetin Bolvadin'e gerçekleştirdiği ziyaretlerinde ilk durak Eber Gölü oldu. Eber için bugüne kadar önemli çalışmalar sergilendiğini belirten Afyonkarahisar Valisi Balkanlıoğlu, buranın Afyonkarahisar ve Türkiye için öneminin büyük olduğunu söyledi. Eber Gölü ile ilgili sunumları dinleyen Balkanlıoğlu, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da göle sahip çıkmaya devam edeceklerini belirterek "Afyon'umuzun birçok tabii ve kültürel değeri var. Eber Gölümüz de bunlardan bir tanesi. Sayın Bakanımız Veysel Eroğlu'nun bu yönde birçok çabası gayreti olmuştur. Bizler de bu anlamda elimizden geleni yapıyoruz ve yapmaya da devam edeceğiz. Yalnız gölümüzün turizme kazandırılması için Zafer Kalkınma Ajansımıza proje ile başvurmanız sonuç verecektir. Bu ajansta 500 milyon TL kaynak var. Bu kaynağı iyi kullanmak lazım" dedi.

Göl gezisi esnasında Eber'in içinde bulunan Yüzer Ada (kopak) da ilçe kadınları tarafından yapılan bükmeler misafirlere ikram edildi.

Bolvadin Belediye Başkanı Nazmiye Kılçık ise Eber Gölü'nün pek çok açıdan henüz keşfedilmemiş güzelliklere sahip olduğunu belirterek "Biz belediye olarak Eber'imizi Türkiye gündemine taşımaya, tanıtmaya kararlıyız. Bolvadin'imize ve çevresine hem ekonomik, hem turistik yönden büyük katkısı olacağına inandığımız Eber bundan sonra hak ettiği ilgiyi görecektir" dedi.

İncelemelerin ardından Vali Balkanlıoğlu ve beraberindeki heyet Afyonkarahisar'a geri döndü. - AFYONKARAHİSAR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Afyonkarahisar Valisi Bolvadin'de İncelemelerde Bulundu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement