Ağrı'da Nuvruz Kutlamaları Yapıldı - Son Dakika
Yerel

Ağrı'da Nuvruz Kutlamaları Yapıldı

Ağrı\'da Nuvruz Kutlamaları Yapıldı

Ağrı'da BDP İl Başkanlığı tarafından düzenlenen Nevruz kutlamasına katılanlara polis şeker dağıtırken, vatandaşlar da polise karanfil verdi.

19.03.2013 15:45  Güncelleme: 15:46

Ağrı'da, Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) İl Başkanlığı tarafından düzenlenen Nevruz kutlamasına katılanlara polis şeker dağıtırken, vatandaşlar da polise karanfil verdi.

Ağrı mal meydanında düzenlenen etkinlikte Nevruz ateşinin etrafında Kürtçe şarkılar eşliğinde halaylar çekildi.

Etkinliğe katılan vatandaşlara şeker dağıtan polislere küçük çocuklar ve vatandaşlar da karanfil uzatarak karşılık verdi.

Burada konuşan BDP Ağrı Milletvekili Halil Aksoy, çözüm sürecini sonuna kadar desteklediklerini belirterek, sürecin resmi, meşru, şeffaf bir şekilde devam etmesi ve bir müzakereye dönüşmesi gerektiğini söyledi.

Çözüm sürecini, sevinçle ve memenuniyetle karşıladıklarını ifade eden Aksoy, şöyle devam etti:

"Biz bu adımı, ileri ve büyük cesaretle atılmış bir adım olarak görüyoruz. Biz kimseye kinle nefretle bakmıyoruz. Kimseye düşman değiliz. Tek dileğimiz bundan sonra artık ölümler olmasın, kan akmasın, annelerin yözyaşı dökülmesin ve artık bu kirli savaş dursun. Onun için biz bütün gücümüzle sürecin, barışa ve kardeşliğe dönüşmesi için sürekli bir çaba içerisinde olacağız."

Muhabir: Fatma Güven

Yayıncı: Zekeriya Kaya - AĞRI

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Ağrı'da Nuvruz Kutlamaları Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement