Ahilik Haftası Kutlamaları Kayseri'de Başladı - Son Dakika
Yerel

Ahilik Haftası Kutlamaları Kayseri'de Başladı

Ahilik Haftası Kutlamaları Kayseri\'de Başladı

düzenlenen Ahilik Haftası kutlamaları başladı.

18.09.2012 14:42

Kayseri'de geleneksel olarak

düzenlenen Ahilik Haftası kutlamaları başladı.

Mimarsinan Parkı'nda düzenlenen Ahilik Haftası kutlamalarına AK Parti Milletvekilleri Ahmet Öksüzkaya, İsmail Tamer, Vali Şerif Yılmaz, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Mustafa Alan, Kayseri Ticaret Odası Başkanı Mehmet Asaf Mehmetbeyoğlu, İl Müftüsü Ali Maraşlıgil ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Mustafa Alan, "Ahilik esnafların geçmişteki adı. Şu anda esnaflarımız ne iş yapıyorsa geçmişte ahilerimizde aynı işi yapıyordu. Şu anda Türkiye'de ilk Esnaf ve Sanatkarlar Müzesi Kayseri'de bulunuyor. Şu anda Ahi Evran'ı geri getiremeyeceğiz ama onun prensiplerini gelecek kuşaklara aktarmak durumundayız. Ahi Evran Kırşehir'de vefat etmiştir. Bu nedenle mezarı Kırşehir'de bulunmaktadır. Kayseri'de olduğu gibi Türkiye'nin bütün illerinde kutlamalar devam ediyor. Bu nedenle çok mutluyuz." ifadelerini kullandı.

Kayseri Ticaret Odası Başkanı Mehmet Asaf Mehmetbeyoğlu ise, "Kültürümüzün tarihte kazandığı birçok değer vardır. Ahilik geleneği de 800 yıldır var, olan bir gelenektir. Geçmişteki Ahilik teşkilatının yerini bugün esnaflık almıştır ve aynı şekilde de devam etmektedir. Atalarımız tarafından kurulan bu sistemi uygulamak ve anlatmak görevimiz olmalıdır." diye konuştu.

Vali Şerif Yılmaz da, "13. yüzyılda başlayan özellikle Türklerin bulunduğu bölgelerde var olan değerleri felsefi duygularla hala yaşatmaktayız. Özellikle toplumun vakıf medeniyeti üzerinden bugünlere gelmiştir. Bugün Anadolu'nun değişik yerlerindeki vakıfları çok açık bir şekilde görebilirsiniz. Bu toplumun temel taşlarından olan ahilik adaleti, doğruluğu özellikle bizi biz yapan değerleri oluşturduğunu ifade etmek istiyorum." şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Ayşe Baldöktü Mesleki Eğitim Merkezi öğretmenleri şed kuşatma gösterisi sergiledi. Ayrıca bu yıl ahilik kaftanı sanayici Ali Hasköse'ye giydirildi. Törende mesleklerinde başarılı olan

işadamları ve işkadınlarına plaket verildi. - KAYSERİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ahilik Haftası Kutlamaları Kayseri'de Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement