Ahmet Remzi Yüreğir Seymer Açıldı - Son Dakika
Yerel

Ahmet Remzi Yüreğir Seymer Açıldı

Ahmet Remzi Yüreğir Seymer Açıldı

Seyhan Belediyesi Meslek Edindirme Merkezlerine (SEYMER) bir yenisi daha eklendi.

12.03.2015 11:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Seyhan Belediyesi Meslek Edindirme Merkezlerine (SEYMER) bir yenisi daha eklendi. Denizli Mahallesi'nde bulunan Ahmet Remzi Yüreğir SEYMER'in açılışını yapan Başkan Karalar, SEYMER'lerin daha da büyüyüp gelişeceğini ve istihdama katkı sağlayacağını söyledi.

Açılış törenine eşi Nuray Karalar ile birlikte katılan Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, SEYMER öğretmenlerinden övgü ile bahsetti. Kendisinin de bir öğretmen eşi olduğunu söyleyen Başkan Karalar, bir cumhuriyet öğretmeninin eşi olmaktan onur ve gurur duyduğunu belirtti.

Kısa adı SEYMER olan Seyhan Belediyesi Meslek Edindirme Merkezi'nin Denizli Mahallesi'nde bulunan şubesine Ahmet Remzi Yüreğir ismi verilirken Başkan Karalar, Denizli Mahallesi'nde SEYMER açıyor olmaktan dolayı mutlu olduğunu söyledi. Karalar, "Öncelikle Denizli Mahallesi'nde SEYMER açıyor olmaktan mutlu olduğumu söylemek istiyorum. Çok söylediler SEYMER'leri kapatacaklar diye. Oysaki biz SEYMER'leri geliştirerek arttıracağımızı beyan ettik. Bugünde burada yeni bir SEYMER daha açıyoruz" dedi.

KADININ KENDİ EKONOMİK ÖZGÜRLÜĞÜ OLMALI

Ülkede kadına karşı şiddetin her geçen gün arttığına vurgu yapan Başkan Zeydan Karalar, kadınların mutlak suretle kendi ekonomik özgürlüğünün olması gerektiğini söyledi. Karalar, "Kadına karşı şiddetin yoğun tartışıldığı ülkemizde SEYMER'lerin önemi büyük. Burası kadınlarımızın emek edecekleri, emeklerin de karşılığını alabilecekleri bir yerdir Maalesef ülkemizde kadına şiddet artmıştır, kadın ölümleri artmıştır. Bu bizim tabiatımız, geleneğimiz değildir. Ne yazıktır ki 10-15 yıldır kadına şiddet artıyor. Bunun en büyük nedenlerinden biride kadınların ekonomik özgürlüğünü kazanamamasıdır. Kadınlarında erkeklerin kadar ekonomik gücü olmalıdır. Kadınlar fiziki olarak değil ama ekonomik olarak erkeklerle eş değer olmalıdır. Artık bizim savunmamız gereken ekonomik güçtür. SEYMER'ler de bu kadınların ekonomik gücü elde edebilecek için emek edebileceği, emeğinin karşılığını alabileceği yerlerdir" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Başkan Zeydan Karalar, eşi Nuray Karalar ile birlikte kursiyerlerin hazırladığı sergiyi gezdi. Bu arada Ahmet Remzi Yüreğir SEYMER'de cam, çini, seramik, porselen, bilgisayar, mefruşat, giyim ile İngilizce Arapça okuma yazma ile ilgili eğitim verilecek. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ahmet Remzi Yüreğir Seymer Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (3)

  • seyhan coktan: Baskan Seyhanlı uyandı akakpı mıdık bey mahalelerı hızmete gıt buralara gerek yok 0 0 Yanıtla
  • hasan yaykın: adanalı artık uyandı baskn secımden secıme geliyor bakalım vekılı secımınde ne olacak 0 0 Yanıtla
  • can kaya: 1 yıl gectı sımdımı aklınız basınıza geldı neredeydınız sayın bel bas bask yar e tabıkı mılet vekılı secımlerı var 0 0 Yanıtla

Advertisement