Aile Akademisi Söke'ye Ulaştı - Son Dakika
Yerel

Aile Akademisi Söke'ye Ulaştı

Aile Akademisi Söke\'ye Ulaştı

Aydın Valisi Erol Ayyıldız ve eşi Uz. Dr. Dilek idem Ayyıldız’ın himayelerinde yürütülen “Aile Akademisi” projesinin altıncı konferansı Söke’de yapıldı.

07.05.2014 16:37

Aydın Valisi Erol Ayyıldız ve eşi Uz. Dr. Dilek idem Ayyıldız'ın himayelerinde yürütülen "Aile Akademisi" projesinin altıncı konferansı Söke'de yapıldı.

Aydın Valiliği himayesinde ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde "Sağlıklı Yaşam ve Çocuk Eğitimi" konularını içeren "Aile Akademisi" projesinin altıncı konferansı Söke Ege Koleji gösteri salonunda yapıldı. 6. Aile Akademisi konferansına Vali Erol Ayyıldız ve eşi Uz. Dr. Dilek Didem Ayyıldız, ilçe kaymakamları ve eşleri, İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, okul aile birliği yöneticileri, veliler, öğretmenler, vatandaşlar ve konuşmacı olarak Uz. Psikolog Özkan Şenol katıldı.

Konferansın açılışında konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, Milli Eğitim Müdürlüğü olarak Aydın'da birçok yeniliğe imza attıklarını dikkat çekti. Hiçbir ilin yapamayacağı başarılara imza attıklarının altını çizen Töre, "Toplam bin 45 derslik okul yaptık. 40 tane okul yapımının temelini attık. 400 tane okulun onarımını gerçekleştirdik. Destek konusunda hangi okul müdürü ve öğretmeni ne istiyorsa onları karşıladık. Yalnız bir yerlerde eksik kalmışız. Valimizin Aydın'da göreve başlaması ile birlikte eksiğimizi anladık ve önce aile dedik. Aileyi her şeyin başı olarak görüyoruz. Anne babaların çocukları üzerinde bıraktığı izler ömür boyu silinmiyor. Sayın Valimiz ve değerli eşleriyle önce sağlık sonra eğitim parolasıyla yola çıkarak bizleri de hareketlendirdiklerinden dolayı şükranlarımı arz ediyorum. Türkiye'de hiç yapılmayan projeye böylelikle imza attık ve aile akademisini başlattık" dedi.

Vali Erol Ayyıldız da, "Aileye ve insan sağlığına çok önem veriyoruz. Çocuklarımıza sahip çıkmalıyız, onlar bizim geleceğimiz ve onların sağlığı da her şeyden önemli. Bu projeye herkesin sahip çıkması gerekiyor. Burada başta ilçe kaymakamları, ilçe milli eğitim müdürleri, okul müdürleri, okul aile birlikleri ve vatandaşların bu projeye önem vermelerini istiyoruz" diye konuştu.

Aile Akademisi projesinin Aydın'da başarıyla yürütüldüğüne işaret eden Vali Ayyıldız'ın eşi Uz. Dr. Dilek Didem Ayyıldız ise, 'Aile Akademisi'nin sağlığa hitap eden yönleri ve kadını etkileyen konulara değindi. Aile bütünlüğü, kadının öğreticiliği ve sağlığını, mutluluğunu elinden alan kanserler üzerine açıklamalarda bulunan Ayyıldız, "Her anne baba çocuğunu kendisi gibi yapmak istiyor. Bu da çocukların kişisel gelişimlerinde inanılmaz sıkıntılar oluşturuyor. Çünkü çocuklarımız kendileri olmak istiyorlar. Bireysel yetenekleri, hobileri ve istekleri doğrultusunda yaşamlarını sürdürmek istiyorlar. Bu doğrultuda da biz sizleri bilgilendireceğiz. Biz kendimizi çocuğumuzda aramayacağız. Çocuğumuz kendi istekleri ve kendi talepleri doğrultusunda yaşamında ayakta durmayı başarmayı öğrenmelidirler. Çocuklarımız kendileri olduğu ve kendi isteklerini seçtikleri ve kendi kararlarını uyguladığında hayatta başarılı olacaklardır. Diplomalı psikopatlar yetiştirmeyin. Biz dünyayı değiştirmek istiyorsak çocuklarımızı da değiştirerek işe başlayacaksak önce kendimizi değiştirmeliyiz" ifadelerini kullandı. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Aile Akademisi Söke'ye Ulaştı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement