Aima Müzik Festivali Nefes Kesiyor - Son Dakika
Yerel

Aima Müzik Festivali Nefes Kesiyor

Aima Müzik Festivali Nefes Kesiyor

Balıkesir’in Ayvalık Uluslar arası Müzik Akademisi (AİMA) tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen ‘AİMA Müzik Festivali’ tüm hızıyla sürüyor.

10.07.2014 12:01

Balıkesir'in Ayvalık Uluslar arası Müzik Akademisi (AİMA) tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen 'AİMA Müzik Festivali' tüm hızıyla sürüyor.

Festivalin ikinci gecesinde sahne alan ve 20 kişiden oluşan AİMA Festival Orkestrası muhteşem bir konser vererek, birbirinden güzel klasik müzik eserlerini büyük bir başarıyla seslendirdi. Aralarında Cem Boyner'in kızı Emine Boyner Kürşat ve Fatma Kürşat'ın yanı sıra organizasyona sponsor olan İstanbul'un tanınmış simalarından Rengin Suar ve Ayvalık Ticaret Odası yönetiminin sempatik yüzlerinden Zeynep Kürşat Alumert gibi bir çok seçkin müzikseverin hazır bulunduğu konserde, Alumert'in 4 yaşındaki minik kızı Kiraz'ın konser, ilk sıralarda büyük bir ilgiyle izlemesi ise dikkatlerden kaçmadı.

AİMA'nın yetiştirdiği en önemli genç sanatçılardan Can Okan'ın yönetiminde; Kemanlarda Mehmet Yasemin, Nilgün Yüksel, Fahrettin Arda, Sena Umul, Ilgın Ülkü, İmge Tilif, Elçin Özsaylık, Ayşen Tözeniş, Asaf Öksüz Viyolada; Öykü Kocaoğlu, Günsu Özkarar, Emre Akman, Tamer Tarhan, Viyolonselde; Dilbağ Tokay, Dorukhan Doruk, Pınar Doruk Bayraktar, Gözde Gündüç, Kontrbasta Onur Özkaya'nın görev aldığı AİMA Festival Orkestrası; Haydn, Brahms, Schucmann, Bottessini ve Hoffman gibi dünyanın en ünlü bestecilerinin birbirinden güzel eserlerini büyük bir başarıyla icra ettikleri gözlendi. Konserde; Macar Danslarından 3 eseri piyano başında birlikte seslendiren Can Okan ve İriz Şentürker ise sanatseverler tarafından ayakta alkışlandı.

Ayvalık'ta AİMA'nın 2. Müzik Festivali'nin son gecesinde ise; Kemanlarda; Mehmet Yasemin ile İmge Tilif'in J.S. Bachın 2 Keman İçin Konçerto'sunun yanı sıra Telemann'ın Viyola konçertosunu ise Emre Akman'ın, Corelli'nin Noel Konçertosu ile Çaykovski'nin 'Andante Cantabile' adlı eseri ve Mozart'ın Divertimento, Re Majör eserini de Viyolonsel sanatçısı Dorukhan Doruk'un seslendireceği öğrenildi. - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Aima Müzik Festivali Nefes Kesiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement