Ak Kadınlardan "Proje Döngüsü Eğitim" Programı - Son Dakika
Yerel

Ak Kadınlardan "Proje Döngüsü Eğitim" Programı

Ak Kadınlardan "Proje Döngüsü Eğitim" Programı

AK Parti Genel Merkez Ekonomi İşler Başkanlığı’nın Erzurum’da düzenlediği “Proje Döngüsü Eğitim” programına yoğun ilgi gösterildi.

04.11.2016 14:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Genel Merkez Ekonomi İşler Başkanlığı'nın Erzurum'da düzenlediği "Proje Döngüsü Eğitim" programına yoğun ilgi gösterildi.

AK Parti Erzurum Kadın Kolları Başkanlığı'nın ev sahipliğinde Erzurum, Erzincan ve Bayburt'taki AK Parti'nin Hanım Teşkilatlarında görevli girişimci kadınların katıldığı program oldukça yoğun geçti.

AK Parti Erzurum İl Kadın Kolları Başkanı Hilal Demir, eğitim programına ilişkin yaptığı değerlendirmede, "AK Parti Genel Merkez Ekonomi İşleri Başkanlığımızın yürüttüğü Proje Döngüsü Eğitim Programı 2 gün sürdü. MKYK Üyemiz,Genel Merkez Kadın Kolları Ekonomi İşleri Başkanımız Sayın Jülide İskenderoğlu, MKYK Üyemiz Burçin Öztürk, İl Ekonomi İşleri Birim Başkanımız Muhammed Ali Yılmaz, İl Sekreterimiz Ayşe Gürcan, AK Parti Bayburt Kadın Kolları Başkanı Susam Kaban ve diğer yetkililerin katıldığı eğitim programında girişimcilik ve kadınların ekonomik hayatta başarılı olması için neler yapması gerektiğini ele aldık" dedi.

Proje hakkında bilgi veren Başkan Demir, "Proje Döngüsü Yönetimi proje yazma ve yürütme aşamasının temel taşını oluşturmaktadır. Bu sebeple Avrupa Birliği hibelerinden faydalanmak isteyen, yeni iş imkanlarından yararlanmayı hedefleyen kadınlar için 'Proje Döngüsü Eğitimi' başlatıldı. Kadınlarımız aldıkları eğitimle, kalkınmaya yönelik proje ve fikirlerini gerçekleştirmeyi öğrenerek iş hayatında daha başarılı olacaklar" diye konuştu.

Erzurum, Erzincan ve Bayburtlu girişimci kadınların programda çok şey öğrendiğini anımsatan Başkan Demir, İl Kadın Kolları teşkilatlarına bu imkanı sunan Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Jülide İskenderoğlu ve programa katılan tüm AK Kadınlara teşekkür etti.

AK Parti Genel Merkez Ekonomi İşleri Birim Başkanı Jülide İskenderoğlu da, "Girişimcilik; ekonomik kalkınma ve büyümenin son derece önem taşıdığı günümüzde, kadın istihdamını artırmak için hayati önem arz etmektedir.

Bilindiği üzere Avrupa Birliği üyesi ve aday ülkelerde bulunan kamu kurumları,özel kuruluşlar,STK ve dernekler,belediye ve kalkınma ajansları gibi kuruluşlar,Avrupa Birliği ve fonlarından faydalanabilmektedir. Türkiye'de 'Katılım Öncesi Mali Yardım' aracından faydalanarak aktif bir şekilde proje çağrısına başvuruda bulunmaktadır.Avrupa Birliği fon ve hibelerinden faydalanmak isteyen kadınlarımızın süreçle ilgili bilgi sahibi olmalarını sağladık. Erzurum'da sözkonusu eğitimi alan 50 kadınımıza sertifikalarını verdik. Hedefimiz yıl sonuna kadar 81 ilde 5000 kadınımıza ulaşmaktır" diye konuştu. - ERZURUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ak Kadınlardan 'Proje Döngüsü Eğitim' Programı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement