AK Parti Adayı Barut, Turizm Çalışanlarıyla Bir Araya Geldi - Son Dakika
Yerel

AK Parti Adayı Barut, Turizm Çalışanlarıyla Bir Araya Geldi

AK Parti Adayı Barut, Turizm Çalışanlarıyla Bir Araya Geldi

"Manavgat Sevdamız Gerçek" sloganıyla seçim çalışmalarını sürdüren AK Parti Manavgat Belediye Başkan adayı Recep Barut, çeşitli otellerde çalışan güvenlik görevlileriyle bir araya geldi.

17.03.2014 13:14

"Manavgat Sevdamız Gerçek" sloganıyla seçim çalışmalarını sürdüren AK Parti Manavgat Belediye Başkan adayı Recep Barut, çeşitli otellerde çalışan güvenlik görevlileriyle bir araya geldi.

AK Parti Manavgat Belediye Başkan adayı Recep Barut, Evrenseki Kültürevi'nde Manavgat'taki çeşitli otellerde çalışan güvenlik görevlileriyle toplantıda bir araya geldi. Toplantıda konuşan Recep Barut, Manavgat'ın Allah vergisi bir doğal güzelliğe sahip olduğunu hatırlatarak; "Manavgat'ın bu doğal güzellikler nedeniyle hakim olan ekonomisi turizmdir. Ancak biz turizmi sadece 6-7 ay yapabiliyoruz. Turizm sektöründe bulunan 50 bin çalışanın 45 bini maalesef yılın 5-6 ayı işsiz kalıyor" diye konuştu.

Manavgat'ta merkez belediye yönetiminin bu durumu çözüm üretecek bir anlayış ve vizyondan yoksun olduğunu belirten Barut, "Manavgat için hazırladığımız projelerle inşallah turizmi 12 aya çıkartacağız. Ulualan mevki için projelendirdiğimiz temalı eğlence parkı Manavgat turizminin özellikle kış aylarında lokomotifi olacak. Bunun yanı sıra Manavgat'ta kültür ve inanç turizmi, doğa ve spor turizmi inanılmaz imkanlar bulunuyor. Bütün bunlarla Manavgat'ta turizmi 12 ay yapılabilir hale getireceğiz. Böylelikle turizm çalışanlarının kış aylarında yaşadıkları büyük mağduriyeti önleyeceğiz" şeklinde konuştu.

Evrenseki'de yaptıkları sahil düzenlemesinden sonra bölgeye olan talebin arttığını kaydeden Barut, şunları söyledi:

"Bugün Manavgat sahillerinden en fazla otel Evrenseki'de açık. Sebebi de yaptığımız sahil düzenlemesi. Aslında çok bir şey yapmadık. Sadece içi 5 yıldızlı olan otellerimizin çevresini de 5 yıldızlı hale getirdik. Şimdi Evrenseki'de birçok otelimiz açık. Bu sahil düzenlemesini Manavgat'ın tamamına yapacağız. Ayrıca Evrenseki'de gerçekleştirdiğimiz halk plajlarını Manavgat geneline yayacağız."

Manavgat nüfusunun yüzde 58'inin gelir seviyesinin 1200 TL'nin altında olduğunu hatırlatan Barut; "1200 TL'nin altında gelir elde eden vatandaşlarımızın ne büyük sorunlarından biri barınmadır. Manavgat Belediyesi geçtiğimiz 5 yılda bir karış yeri imara açmayarak hem konut fiyatlarının ve daire kiralarının artmasına neden olmuştur. Bugün Manavgat'ta en ucuz dairenin kirası 500 - 600 lira" ifadelerini kullandı.

Sarılar, Ilıca ve Evrenseki'de imar uygulaması yapıldığı için kiraların daha fazla yükselmediğini kaydeden Barut; sadece Sarılar'da her yıl bin 500 konut yapılmasına rağmen yetmediğini söyledi.

Toplantıda gündeme gelen atış poligonu konusunda da Recep Barut, "Bu konudan daha önceden bilgim var. Hatta gerek Jandarma gerekse emniyet müdürlüğü yetkilileriyle de görüştük. Manavgat'ta gerçekten bir atış poligonu ihtiyacı var. Bunu da en kolay şekilde çözeriz" dedi.

Toplantı karşılıklı sohbet havasında sona erdi. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel AK Parti Adayı Barut, Turizm Çalışanlarıyla Bir Araya Geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement