AK Parti'den İstifa Etti Demokrat Parti'den Aday Oldu - Son Dakika
Yerel

AK Parti'den İstifa Etti Demokrat Parti'den Aday Oldu

AK Parti\'den İstifa Etti Demokrat Parti\'den Aday Oldu

İş adamı Mustafa Karacan Ak Parti'deki üyeliğinden istifa ederek DP'den Marmaris Belediye Başkanlığı için aday adaylığını açıkladı.

16.09.2013 14:03  Güncelleme: 14:20

İş adamı Mustafa Karacan Ak Parti'deki üyeliğinden istifa ederek Demokrat Parti (DP)'den Marmaris Belediye Başkanlığı için aday adaylığını açıkladı.

Pineta Otel'de gerçekleştirilen toplantıda aday adaylığı başvurusunu gerçekleştiren Karacan, basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Toplantıya Demokrat Parti Muğla İl başkanı Zekai Alper, Marmaris İlçe Başkanı Azmi Özkan, İl Teşkilat Başkanı İsmet Köse, MYK üyesi İsmail Ökten, İl Muhasibi Turgut Karaca katıldı. Karacan aday adalığı ile ilgili dosyalarını DP Marmaris İlçe Başkanı Azmi Özkan'a teslim etti.

Karacan aday adaylığı süreciyle ilgili olarak üç aydan bu yana Marmaris halkı ve özellikle kanaat önderleriyle yaptığı istişareler ve görüşmeler sonucunda Marmaris halkının taleplerini göz önüne alarak, Marmaris Belediye Başkanlığı için aday adaylığı başvurusu kararını aldığını söyledi.

Karacan, bu kararın tek başına almış olduğu bir karar olmadığını ifade etti. Karacan, Marmaris halkının beklediği bir karar olduğunu ve bu aday adaylığı süreciyle de yol haritasının başladığını dile getirdi. Karacan Demokrat Parti aday adaylığını başvurusunu "Evime dönüşümdür" diye nitelendirerek siyaseti de DP'de noktalandıracağını söyledi.Karacan, "Seçimlerde her türlü iş birliği yapılabilir. Marmaris'in hayrına olan her işte iş birliğine hazırız ve kapımız herkese açıktır. Hiç kimseyle bir sorunumuz problemimiz yoktur. İnsanlar farklı siyasi fikirleri düşünebilirler. Demokrasinin en büyük erdemi sizin gibi düşünmeyenlere saygı göstermektir. Bu anlamda bizim hiç kimseyle sorunumuz yoktur. Kapımız herkese açık ve herkesle her türlü iş birliğine hazırız" dedi.

Karacan Ak Parti'den istifa nedenini ise "30 Mart 2014 yerel seçimlerine sadece altı buçuk ay kaldı. Ben istifa ettiğimde de yaklaşık 9 aylık bir süre vardı. İlçe yönetimiyle seçimlerin kazanılmasıyla ilgili izlenecek yok ve stratejik unsular konusunda bazı fikir ayrılıklarımız oluştu. Marmaris'te muhalefet partisi olarak seçimi kazanabilmek için bazı çalışmaların seçimden en az bir yıl öncesinden başlaması gerekiyor. Bu aday belirleme ve ekip çalışmasıdır ağırlıklı olarak. İlçe merkezi de genel merkezin kararlarının dışına çıkamayız deyince bizde bu şekilde yolumuzu ayırdık" şeklinde açıkladı.

Mustafa Karacan Ak Partiye geçtiği dönemde kendisiyle birlikte partiye üye olan 725 kişinin akıbeti hakkında ise önümüzdeki günlerde sürpriz gelişmeler olabileceğinin sinyallerini verdi. Karacan, "İstifalar insanların kendi şahsi tasarruflarıdır. Kimsenin istifa kararına en ufak bir müdahalem olmadı olmaz da. Ak Parti'ye beş yıl önce 725 arkadaşımızla katılmıştık. Önümüzdeki günlerde DP'ye kaç kişiyle döneceğimizi herkes görecektir" dedi.

"MARMARİS İÇİN EN AZ 15 PROJEMİZ VAR"

Marmaris için çok önemli bir projesi olup olmadığı sorulan Karacan, "Marmaris için bir değil en az on beş tane çok ciddi projelerimiz var. Önümüzdeki günlerde bu projelerimizi de kamuoyuna detaylı bir şekilde anlatacağız" dedi.

Karacan, aday adaylığı başvurusu yapmasının ana sebebini ise "Marmaris'in hak ettiği gibi yönetilmediği" için olduğunu söyledi.Karacan, "Marmaris layık olduğu yerde değil ve layık olduğu şekilde yönetilmiyor. Artık bu konuda bir değişiklik yapma vakti gelmiştir. Marmaris'i dünyanın en önemli turizm, sanat ve spor kenti yapacağız" diye konuştu.

"MARMARİS'İ KAZANACAĞIZ"

Karacan, Marmaris Belediye Başkanlığı için çok iddialı olduklarının altını çizerek, "Bu seçimi kazanacağımıza inanarak yola çıktık. Kongreden sonra kadromuz netleşecek ve arkadaşlarımızla en iyi şekilde çalışmaya başlayacağız. Marmaris için her şeyin en iyisini ve en güzelini yapmak için kolları sıvadık" diyerek sözlerini tamamladı. - MUĞLA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel AK Parti'den İstifa Etti Demokrat Parti'den Aday Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement