AK Parti Gaziantep İl Gençlik Kolları 4. Olağan Kongresi Yapıldı - Son Dakika
Yerel

AK Parti Gaziantep İl Gençlik Kolları 4. Olağan Kongresi Yapıldı

AK Parti Gaziantep il Gençlik Kolları 4. Olağan kongresi yapıldı.

09.02.2015 10:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Gaziantep il Gençlik Kolları 4. Olağan kongresi yapıldı. AK Parti Gaziantep il Gençlik Kolları Başkanlığını sürdüren Mustafa Dinçoğlu görevini Semih Avcı'ya bıraktı.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi toplantı salonunda gerçekleşen kongre, Kuran-I Keri'im okunmasıyla başladı. Kongrede ilk olarak bir konuşma yapan, AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Sarı, yeni seçilen başkana hayırlı olsun temennisinde bulundu. Yeni seçilen başkanın çıtayı daha yüksek yerlere taşıyacağından emin olduğunu ifade eden Sarı, "Özellikle 2015 yerel seçimlerinde, Gazintep'te yeni bir zafer yeni, bir rekor denemesi yapacağımı biliyorum. AK Parti gençliğimiz kurulduğu günden beri her zaman için Türk siyasetinde örnek olmuş bir gençliktir. Bizim gençlikten beklentilerimiz çok çok daha farklı yerlere gelmesidir. Bugün ki noktada çok güzel başarılara imza atıyorlar, ama bundan sonra da bu bulunduğumuz durumdan çok daha üst noktalara gitmemiz gerekiyor "dedi.

AK Parti Gaziantep Milletvekili Derya Bakbak ise, gençlerden üç şey beklediğini ifade ederek, bunların çağın ötesini yakalamak, gençlerle birlikte yola çıkmak yol almak ve bu güzel vatana bu güzel topraklara sahip çıkmak olduğunu söyledi. Bakbak, "Bizim çok büyük enerji kaynaklarımız, doğal kaynaklarımız ve petrol kaynaklarımız yok. Bizim çok önemli iki kaynağımız var. Birincisi bu güzel vatanımız, ikincisi güzel insanımız. Temiz berrak beyinlerimiz, akılı zihinlerimiz. Bu anlamda gençlerimize çok önemli görevler düşüyor, onlar kendilerinin eğitimli, donanımlı olması bilimle teknolojiyle donatılmış, yabancı dili yüksek, finansal bakış açısıyla bakan teknolojinin yanında olan yabancı dili olan ve uluslararası bazda ülkemizi temsil edebilecek seviyeler gelmeleri bizim için çok önemlidir" dedi.

AK Parti Gaziantep Milletvekili Halil Mazıcıoğlu,geleceğin gençlerin olduğunu söyledi. Mazıcıoğlu, "Bugünün kuşakları geleceğin emanetinin taşımaktadır. En kalıcı ve gerçek yatırım, gençlere yapılandır. Değişim ve demokrasi fikrinin lokomotifi sizler olmalısınız. Bu ideallerinizle dünyaya örnek olmalısınız. Kendinizi geliştirin. Yarınları şekillendirecek felsefeyi inşa edin"dedi.

AK Parti İl Başkanı Eyüp Keçecioğlu da konuşmasında, "2 milyona yaklaşan üye sayısıyla AK Parti Gençlik Kollarının duruşu bizi oldukça fazla etkileyecektir. 2023 yolunda yeni Türkiye idealini gerçekleştirmek için gençlerin mücadelesi oldukça kıymetli olacaktır. Yöneticilerin aldığı kararlardan küçük yaşlardan itibaren bizzat etkilenen siz genç kardeşlerim kendinizi iyi yetiştirmeli ve hazır olmalısınız" dedi

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ise, "Cumhuriyetin umuduyuz, ama aynı zaman da asr-ı saadetin ümmetiyiz. Asr-ı saadet demek Hz. Ömer'in adaleti demek, Hz. Ali'nin cesareti demek, Hz. Ebu Bekir'in sadakati, Hz. Osman'ın ilmi edebi demek. İşte böyle bir kökten geliyoruz. Böyle bir temiz kaynaktan besleniyoruz. Üzerinde aldığımız emanet ve sorumluluk bizi çok daha önemli bir geleceğe taşırken nereden nereye geldik nereden nereye gidiyoruz hiç unutmamız gerekir. Biz Asım'ın nesliyiz dedik biraz önce değerli il başkanımın neslinin ne olduğunu atlattı. Kanayan bir yara gördüğü zaman buradan asla vazgeçmeyen, mücadele eden burada zalime karşı dik duran mazlumu koruyan bir geçmişimiz var" dedi.

AK Parti Gaziantep il Gençlik Kolları Başkanlığını sürdüren Mustafa Dinçoğlu görevini Semih Avcı'ya bıraktı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Ak Parti Gaziantep Milletvekilleri Derya Bakbak ve Mehmet Sarı, Halil Mazıcıoğlu, AK Parti Gaziantep il Başkanı Eyüp Özkeçeci, MKYK üyesi Fatma Gaye ve çok sayıda davetlı katıldı. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel AK Parti Gaziantep İl Gençlik Kolları 4. Olağan Kongresi Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement