AK Parti İzmir İl Başkan Yardımcısı Yusuf Kenan Çakar Açıklaması - Son Dakika
Yerel

AK Parti İzmir İl Başkan Yardımcısı Yusuf Kenan Çakar Açıklaması

AK Parti İzmir İl Başkan Yardımcısı Yusuf Kenan Çakar Açıklaması

İzmir Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Başkanvekili Yusuf Kenan Çakar, CHP'li milletvekillerinin tüm engelleme çabalarına karşın TBMM'de AK Partili milletvekillerinin büyük çabası ve fedakarlıkları ile yasalaşan ve yürürlüğe giren Yeni...

19.02.2013 17:49

AK Parti İzmir İl Başkan Yardımcısı, Yerel Yönetimler Başkanı

İzmir Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Başkanvekili Yusuf Kenan Çakar, CHP'li milletvekillerinin tüm engelleme çabalarına karşın TBMM'de AK Partili milletvekillerinin büyük çabası ve fedakarlıkları ile yasalaşan ve yürürlüğe giren Yeni Büyükşehir Yasası'nın yararlarının görülmeye başladığını söyledi.

Çakar, yasanın yol katılım bedellerinin alınıp alınmaması hakkında karar verme yetkisini ilçe ve il belediye meclislerinin kararına bırakmasıyla başta büyükşehir olmak üzere pek çok ilçe belediyesi meclislerinde karar alarak bundan sonra vatandaşlardan yol harcamalarına katılım payı alınmayacağını belirtti.

Yusuf Kenan Çakar, yeni düzenlemelerle birlikte köylerde hangi amaçla kullanılırsa kullanılsın suyun metreküpünün 1 lira 50 kuruş yerine 75 kuruş olarak belirlendiğini kaydetti.

Çakar, şunları söyledi: "Böylece bugüne kadar vatandaşlarımızdan haksız yere alınan yol paraları artık alınamayacak. 6360 sayılı Büyükşehir Yasası'nda, köylülerimizin yararına olarak su tüketim ücretleri de düzenlendi. Bu yasayla köyden mahalleye dönüşen yerleşim alanlarında alınacak su bedelinin kentte uygulanan en düşük su tarifesinin dörtte birini geçemeyeceği kurala bağlandı. İşte köylümüzün yararına olan bu maddede hemen sonuçlarını vermeye başladı.

Yeni Büyükşehir Yasası gereği 15 şubat 2013 tarihinde yapılan İzmir Büyükşehir Meclisi Toplantısı'nda alınan kararla bundan sonra köylerimizde hangi amaçla kullanılırsa kullanılsın suyun bir metreküpü artık 75 kuruş olarak belirlendi. Bundan önce bir metreküp suya 1 lira 50 kuruş ödeyen koylumuz yeni büyükşehir yasası sayesinde yarı yarıya daha ucuz su kullanma imkanına kavuşmuş oldu. Yeni büyükşehir yasasının yasalaşmasının üzerinden iki ay bile geçmeden kent merkezinde ve köylerde yaşayan vatandaşlarımıza pek çok yararlı sonuçları böylece görülmeye başladı."

(HD)

19.02.2013 17: 28: 25

TSI

NNNN - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel AK Parti İzmir İl Başkan Yardımcısı Yusuf Kenan Çakar Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement