AK Parti Konya Milletvekili Akış Gazetecilerle Buluştu - Son Dakika
Yerel

AK Parti Konya Milletvekili Akış Gazetecilerle Buluştu

AK Parti Konya Milletvekili Akış Gazetecilerle Buluştu

AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Akış, bir araya geldiği Beyşehirli gazetecilere Beyşehir ilçesinin projeleri konusundaki son gelişmelerle ilgili bilgiler aktardı.

09.01.2012 16:03

AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Akış, bir araya geldiği Beyşehirli gazetecilere Beyşehir ilçesinin projeleri konusundaki son gelişmelerle ilgili bilgiler aktardı.

Ali Bilir Otel'deki basın toplantısına AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Akış'ın yanı sıra, Beyşehir Kaymakamı Muzaffer Başıbüyük, Beyşehir Belediye Başkanı İzzet Taşcı, AK Parti Beyşehir İlçe Başkanı Nafiz Huğlu, Başkan Yardımcısı Hazım Kesme, Beyşehir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Şeref Yaşar ve basın mensupları katıldı. Akış ve beraberindekiler, buluşmada Beyşehirli gazetecilerin yönelttiği soruları da cevaplandırdı. Milletvekili Akış, bölgeyi yakından ilgilendiren yol projelerinin son dönemde yapılan çalışmalarla büyük bir ivme kazandığını belirtirken, doğal gaz konusunda ise süreci bırakmadan takip ettiklerini söyledi. Beyşehir'e TOKİ tarafından yaptırılması planlanan yeni devlet hastanesi konusundaki son gelişmeler hakkında da bilgi veren Akış, Sağlık Bakanlığı'nın yer tespit çalışmalarının sürdüğünü söyledi. Yer tespitinin ardından yaz aylarında projesinin tamamlanmasını arzu ettiklerini belirten Akış, "Proje bittiği zaman, temeli bu yılın sonuna doğru atılabilecek pozisyona gelecek" dedi. Yöneltilen bir soru üzerine, hastanenin yeri ile ilgili 5 ayrı alternatifin bulunduğunu da belirten Akış, toplamda 200 yatağı bulacak modern bir hastaneye kavuşulmuş olacağını, yeni hastanenin bahçesine ise bir helikopter pistinin yapılmasının planlandığını kaydetti.

AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Akış, göl kenarındaki yeni emniyet binası inşaatı ile ilgili yöneltilen soruları da cevaplandırdı. Emniyet binası ile ilgili bazı sıkıntılı süreçlerin bir kısmının aşıldığını belirten Akış, "Müteahhidin de tasfiyesi ile bu bina devletin oldu artık. Bakanlık binanın tamamen ortadan kaldırılmasına çok sıcak bakmıyor. Şu anda, binanın bir kat ve terasının yıkım kararı var. Koruma Kurulu, yıkım konusunda net. 2,5 kat derseniz hemen kabul ediyor, razılar ama o yıkımın nasıl yapılacağı, İl Özel İdaresi kaynağıyla mı olacak, başka bir şekilde mi, işte bunun tartışmalarını da bir şekle sokmamız gerekiyor" diye konuştu. - KONYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel AK Parti Konya Milletvekili Akış Gazetecilerle Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement