AK Parti Manisa İl Başkanı Baybatur: "Düşüncemiz, İl Başkanı Olarak Devam Etmek Yönündedir" - Son Dakika
Son Dakika Logo

AK Parti Manisa İl Başkanı Baybatur: "Düşüncemiz, İl Başkanı Olarak Devam Etmek Yönündedir"

16.02.2012 15:00

AK Parti Manisa İl Başkanı Murat Baybatur, il kongresinde yeniden başkan adayı olmayı düşündüğünü söyledi.

AK Parti Manisa İl Başkanı Murat Baybatur, il kongresinde yeniden başkan adayı olmayı düşündüğünü söyledi.

AK Parti İl Başkanı Baybatur, parti binasında düzenlediği basın toplantısında, 16 ilçenin 15'inde kongre sürecini tamamladıklarını belirterek, bir ilçenin dışındaki tüm ilçelerde kongrelere tek listeyle gidildiğini söyledi.

Kula'da 26 Şubat Pazar günü yapılacak kongrenin ardından ilçe kongrelerinin tamamlanacağını hatırlatan Baybatur, ilçe kongrelerinin genel merkez ve teşkilatların ortak prensip kararları doğrultusunda sıkıntı yaşanmadan uyumla gerçekleştiğini vurguladı.

Baybatur, "Kongelerde ilçenin bütün katmanlarını kapsayan yönetim kurulları oluşturuldu. Milletvekilinden, il ve ilçe yöneticilerine kadar partimizin bütün mensupları birlik ve beraberliğin sağlanması adına üstün gayret gösterdi. Bundan dolayı hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. AK Parti Manisa Teşkilatı'nın tarihinde hiç olmamış bir şey oldu. Bir ilçemiz hariç bütün ilçelerimizde kongrelere tek liste ile gittik, hiçbir sıkıntı yaşanmadı" diye konuştu.

İlçe kongrelerimizin ardından il kadın kolları kongresinin yapılacağını da dile getiren Başkan Baybatur, tüzük gereği, üç dönemdir Manisa İl Kadın Kolları Başkanlığı'nı yürüten Müzeyyen Yoğurtçu'nun yeniden aday olmayacağını ifade etti. Baybatur, il kongresi sonrasında yeni oluşacak il yönetim kurulu listesinde ise Yoğurtçu'ya yer vermeyi düşündüklerini bildirdi.

Baybatur, AK Parti Kadın Kolları Genel Merkezinin, Manisa'da il kadın kolları başkanını belirlemek için üç isim üzerinde durduğunu ifade ederek, bu adayların yönetim kurulu üyelikleri devam eden Meltem Tandelen, Şule Uygur ve belediye meclis üyesi Şule Tunalı olduğunu söyledi.

Kadın kolları kongresinin ardından da Nisan ya da Mayıs aylarında il kongresinin yapılacağını bildiren Baybatur, yeniden aday olup olmayacağına yönelik soruyu ise şöyle yanıtladı:

"İl başkanlığımızın devam edip etmeyeceğini Genel Merkez Teşkilat Başkanlığı'nın raporlarından sonra, sayın Başbakanımız tayin edeceklerdir. Genel Başkanımız ve Başbakanımız, bu çalışmalar ve raporlar kendisine takdim edildikten sonra son sözü söyleyecek. Eğer bize "devam et" derse devam ederiz. Ama,

"Teşekkür ediyoruz sana" derse de kenara çekilmesini biliriz. Genel merkezden aldığımız bilgilere göre, Allah nasip ederse biz devam edeceğiz gibi görünüyor. Düşüncemiz, il başkanı olarak devam etmek yönündedir."

AK Parti Manisa İl Kadın Kolları Başkanı Müzeyyen Yoğurtçu da sorular üzerine, tüzük gereği yeniden aday olmayacağını ifade ederek, "Ben de asla kırgınlık olmaz. Bana teşkilatım nerede görev verirse ben orada devam etmeye hazırım. Benden sonra gelecek arkadaşlarımın da her zaman yanlarında olacağım" dedi.

- MANİSA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel AK Parti Manisa İl Başkanı Baybatur: 'Düşüncemiz, İl Başkanı Olarak Devam Etmek Yönündedir' - Son Dakika


Advertisement