AK Parti'nin Sinop Mitingi - Son Dakika
Yerel

AK Parti'nin Sinop Mitingi

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Biz söyledik mi öyle kağıtta kalmaz, biz söyledik mi sözde kalmaz, biz söyledik mi yaparız, tarihe geçeriz" dedi.

21.05.2015 17:15

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Biz söyledik mi öyle kağıtta kalmaz, biz söyledik mi sözde kalmaz, biz söyledik mi yaparız, tarihe geçeriz" dedi.

Davutoğlu, Uğur Mumcu Meydanı'nda düzenlenen mitingde, Türkiye'nin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başbakanlığı döneminde olağanüstü atılımlar yaptığını söyledi.

Kendilerinden önce sağlık sisteminin çöktüğünü, vatandaşın hastaneye gittiğinde günlerce randevu için sıra beklediğini anlatan Davutoğlu, " Türkiye'nin her yerinde 737 hastane inşa ettik, Sinop'ta da. Yine, bin 737 birinci derece sağlık merkezi inşa ettik. Türkiye'nin her yerinde vatandaşlarımızın sağlığı için her türlü çalışmayı yaptık" dedi.

Gelecek yıl başında kente doğalgazın geleceğini müjdeleyen Davutoğlu, ayrıca modern bir kampüs kurulacağını, olimpik atletizm pisti ve futbol sahası yapılacağını dile getirdi.

Davutoğlu, 300 yataklı yeni bir devlet hastanesinin inşa edileceğini belirtirken, Saraydüzü baraj sulamasının yapıldığını, Boyabat Ilıksu Göleti'nin inşaatının da tamamlanacağını söyledi.

Kentte kendilerinden önce sadece 3 ambulans olduğunu ifade eden Başbakan Davutoğlu, şimdiki sayının ise 30 olduğunu bildirdi.

Hizmete soktukları kar paletli ambulanslara, helikopter ve uçak ambulanslara dikkati çeken Davutoğlu, "Ey aziz Sinop, kudretli ve şefkatli bir devletin vatandaşı olmaktan memnun musunuz? Bu devleti daha da kudretli yapmaya var mısınız? Bütün dünyaya şefkat gösteren bir devleti inşa etmeye var mısınız?" diye sordu.

Vatandaşlardan olumlu yanıt alan Davutoğlu, Sinop'a güvendiklerini dile getirdi. Davutoğlu'nun, "Sinoplu, nöbet verildi mi nöbet alanını terk etmez. Şimdi Sinoplular 7 Haziran nöbetine hazır mıyız? Yeni bir destan yazmaya hazır mıyız? Bu sefer iki sıfır yapmaya hazır mıyız? Bu tuzakçıların tuzaklarını başlarına çalmaya hazır mıyız?" sorularına, vatandaşlar "Hazırız" karşılığını verdi.

Davutoğlu, bundan hiç şüphelerinin olmadığını vurgulayarak, "2002'de Sinop'ta üniversite var mıydı? Kim kurdu? Türkiye'de sadece 76 üniversite vardı, onların da çoğu büyük şehirdeydi. 81 ile üniversiteyi biz kurduk. Türkiye'nin her yerini üniversitelerle donattık" dedi.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun doktora burslarından bahsettiğini anımsatan Davutoğlu, iktidara geldiklerinde 45 lira olan öğrenci bursunu 330, yüksek lisans bursunu 660 liraya, doktora bursunu da 990 liraya çıkardıklarını bildirdi.

Davutoğlu, "Kılıçdaroğlu, yüksek lisansla, doktora arasındaki farkı da bilmez ama eğer eğitimse bu memleketi eğitim kurumlarıyla donatan AK Parti'dir" diye konuştu.

Alanda başörtülüler olduğuna dikkati çeken Başbakan Ahmet Davutoğlu, başörtülülerin 28 Şubat zulmünde çektikleri acıları dile getirdi.

"Başı örtülü, başı açık, bütün kadınlarımızın onuru bizim onurumuzdur" diyen Davutoğlu, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Ama düşünün 1999'da, MHP'den bir hanım başörtülü olarak seçime girdi kazandı ama Bahçeli'ye bir talimat geldi, 'bu hanımın başını açacaksın' diye. Meclise baskıyla başını açarak girmek zorunda kaldı. Öbür tarafta yine bir başka hanımefendiye 'dışarı, dışarı' diye tempo tutuldu. Şimdi Sinoplular, talimatla iş yapandan milliyetçi çıkar mı? Biz ise her yerde başımız dik oldu. Her yerde insan onurunu savunduk, bütün vatandaşlarımızı tek bir vatandaş gibi gördük. Hiçbir vatandaşımız arasında ayrım yapmadık. O yılları hatırlarım, öğretim üyesi olarak yüreğim sızlardı. Bir tek öğrencimizle, diğeri arasında hiç ayrım yapmadık. Yeni Türkiye'de herkes özgürlükler içinde, insan onuruyla yaşıyorsa bu AK Parti'nin icraatıdır. Şimdi kaynaklar birikince hazine dolunca hepsi heveslendiler. 2002'de biz Türkiye'yi devraldığımızda, Türkiye IMF'den borç isteyen, zor durumda, hasta adam durumunda, zelil bir görüntü sergiliyordu. Şimdi ise IMF'ye borç veren bir Türkiye var. Gururla, onurla."

Kılıçdaroğlu'nun " İstanbul'u merkez yapmaktan" bahsettiğini ifade eden Davutoğlu, CHP'li belediye döneminde İstanbul'un en büyük sokaklarının çöp kokusundan geçilmediğini vurguladı.

Davutoğlu, "İstanbul'un suyu olmadığı için herkes küvetlerde su biriktiriyordu. Bu CHP'nin dönemi, CHP varsa bereket yok, CHP varsa huzur yok, bu tek parti döneminde de böyleydi, 90'lı yıllarda koalisyon ortakları olduğu dönemde de. Şimdi ise İstanbul'u küresel ekonominin finans merkezi yapıyoruz, her yerde İstanbul'a büro açan uluslararası şirketler var" dedi.

"İstanbul'a yılda 150 milyon yolcu gelecek"-

İstanbul'a dünyanın en büyük havalimanını yapma kararı aldıklarını belirterek, 3. havalimanına atıfta bulunan Başbakan Davutoğlu, "Süratle ilerliyor, bunlar hayal bile edemezler. Ama inşallah 2017'de ilk etap, daha sonra da kademeli olarak tamamlanacak. İstanbul'a yılda 150 milyon yolcu gelecek. Biz söyledik mi öyle kağıtta kalmaz, biz söyledik mi sözde kalmaz, biz söyledik mi yaparız, tarihe geçeriz. Türkiye'de 26 ilde havaalanı vardı, çoğuna uçulmuyordu, şimdi 53 ilde havaalanı var, hepsine uçaklar iniyor, kalkıyor" diye konuştu.

Sinop Havaalanı'nın pistini genişlettiklerini ve yeni terminal binası inşaatının sürdüğünü ifade eden Davutoğlu, kenti inşallah bölünmüş yollarla Karadeniz'in inci şehri yapacaklarını söyledi.

Sinop'un her ilçesine yatırımların süreceğini bildiren Davutoğlu, "Organize sanayi bölgesi geldiğimizde atıldı, şimdi ise ful kapasite çalışıyor, bini aşkın vatandaşımız istihdam ediliyor. Bir müjde daha Boyabat'a da bir organize sanayi bölgesi kuruyoruz inşallah, hayırlı olsun" temennisinde bulundu.

-"199 adliye sarayı yaptık"

İktidara geldiklerinde doğru dürüst gençlik merkezleri ve spor salonlarının bulunmadığını belirten Davutoğlu, 198 gençlik merkezi kurduklarını, Sinop'a da yarı olimpik yüzme havuzu ile üniversite gençlerine en iyi şartlarda spor imkanı sunacaklarını söyledi.

"Biz iktidara geldiğimizde adliye sarayları, aynen Sinop Cezaevi'nin kötü hatıraları gibiydi" ifadesini kullanan Davutoğlu, iktidarlarında 199 adliye sarayı yaptıklarını aktardı.

"Duble yolları otoyollara çevireceğiz. Trenleri, demiryollarını önce hızlı trene, yüksek hızlı trene, süper yüksek hızlı trene çevireceğiz" diyen Davutoğlu, proje aşamasına getirdikleri süper yüksek hızlı tren ile Ankara-İstanbul arasını bir buçuk saate indireceklerini kaydetti.

Davutoğlu, 34 şehir hastanesiyle de bütün Türkiye'de yepyeni bir çığır açacaklarını dile getirerek, "Bütün bunları yaparken bir taraftan halkımıza en iyi imkanı sunacağız, diğer taraftan da devletimizin kudretini, gücünü artıracağız" dedi.

Türkiye'nin, 2002 yılında piyade tüfeği konusunda bile yabancılara muhtaç olduğunu, kendi tankını ve helikopterini yapamadığını anımsatan Davutoğlu, şimdi ise kendi tankını ve helikopterini yapan bir Türkiye'nin olduğunu vurguladı.

Davutoğlu, "İnşallah Savunma Sanayii İcra Komitesi'nde kararı aldık. Düşünün, 2023 yılında en geç bu semalarda, Karadeniz semalarında, Küre Dağları'nın semalarında, yüzde 100 Türk yapımı savaş uçağı uçuracağız. Kimseye muhtaç olmayan yeni Türkiye'ye var mısınız?" ifadesini kullandı.

Sinop kökenli Seydi Ali Reis'in, 16. yüzyılda Doğu Afrika'ya kadar gittiğini, o günden bu yana Türk donanmasının buraya gitmediğini kaydeden Davutoğlu, geçen sene yüzde 100 Türk yapımı Heybeliada Savaş Gemisinin de aralarında olduğu Barbaros Hayrettin misyon donanmasının, bütün Afrika'yı dolaştığını aktardı.

Davutoğlu, alandakilere "Seydi Ali Reis'in torunları, güçlü Türk donanmasından memnun musunuz? Dünyaya bir ders veren, mazlumlara sahip çıkan politikalarımızdan memnun musunuz? İnşallah bu politikaların, kalkınmanın devam için, Sinop'a da her alanda hizmetin devamı için 7 Haziran'da yeniden AK Parti diyecek miyiz? Yeni Türkiye'ye birlikte yürüyecek miyiz? İkide iki yapacak mıyız?" sorularını yöneltti. Olumlu cevap alan Davutoğlu, "Allah razı olsun. Sinoplu söz verdi mi yapar" dedi.

Başbakan Davutoğlu, "Karadeniz'in incisi Sinop şahit olsun. Bir olmaya, iri olmaya, diri olmaya, milli birliği, milli iradeyi ve insan onurunu korumaya, kudretli ve şefkatli yeni Türkiye'yi inşa etmek için gece gündüz çalışmaya Allah, tarih ve millet önünde söz veririz" diyerek sözlerini tamamladı.

-Eski Adalet Bakanı Bozdağ

Eski Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, 7 Haziran 2015 milletvekili seçimlerinin Sinop ve Türkiye hayırlı olması temennisinde bulundu.

Türkiye'nin, 3 Kasım 2002'de milletin sandıktan çıkardığı siyasi istikrar ve kurduğu güçlü iktidarla o günden bugüne çok değiştiğini anlatan Bozdağ, "İnşallah Türkiye bundan sonra da siyasi istikrar güçlü iktidar iyi yönetim ve güvenle yoluna devam edecektir" dedi.

Bozdağ, istikrar, güçlü iktidar, iyi yönetim ve güvenin, AK Parti iktidarının başarısının temelinde yatan en önemli nedenlerden olduğunu ifade ederek, "Bugün siz Suriye'nin en zengini olsanız, bir kıymeti var mı? Irak'ın en zengini olsanız kıymeti var mı? Karşıda Ukrayna'nın en kudretlisi olsanız, kıymeti var mı? Huzur, istikrar yoksa güçlü bir iktidar yoksa zenginliğin kıymeti yoktur" diye konuştu.

Türkiye'nin huzur ve istikrar adası olduğunu dile getiren Bozdağ, şöyle konuştu:

"Türkiye'de bir yangın var mı? Yok, Allah'a şükür. Türkiye ne yapıyor? 30 yıldır devam eden içindeki terör ateşini söndürmek için barış sürecini işletiyor. Peki niye Türkiye yangın yerine dönmedi? Çünkü Türkiye'de istikrar var güçlü istikrar var, bilge adamlar var, hocaların hocası Ahmet Davutoğlu, ustaların ustası Recep Tayyip Erdoğan var. Şimdi Türkiye'nin yolunu kesmek istiyorlar, ben soruyorum; Sinoplular yolu kestirecek miyiz, istikrarı bozduracak mıyız? Kukla iktidar dönemi Sinop'u, Türkiye'yi geri döndürülmesine izin verecek miyiz? Bizden önceki son 10 yıla bakın, 5 Nisan 94 kriz, 28 Şubat 97 kriz, 2000 Kasım kriz, 21 Şubat 2001 büyük kriz. 10 yıl içerisinde Türkiye, şu MHP'nin CHP'nin iktidar olduğu dönemlerde 10 senede 4 defa kriz yaşamış, kaos yaşamış. 13 yıldır bu ülkede kriz yok, kaos yok ama kriz severler, kaos severler krize girmiş durumda."

-Notlar

Mitingde halka hitap eden Başbakan Davutoğlu'nun konuşması, zaman zaman vatandaşların "Türkiye seninle gurur duyuyor" sloganıyla kesildi.

Miting alanında, "Yeni Türkiye yolunda ikinci yarı başlıyor", "Sinop'un kararı büyümenin devamı" yazılı pankartlar asıldı.

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Bozdağ ve AK Parti Sinop milletvekili adayları da miting alanında yer aldı.

Ev ziyareti, Periscope'dan canlı yayınlandı

Davutoğlu, konuşması sırasında, miting alanına yakın bir apartmanın balkonundan, "Çaya bekliyoruz" yazılı pankart açan bir grup kadına, "İnşallah geliriz, kırmayız sizi hanımlar" dedi.

Mitingden sonra kendisini davet eden kadınların yanına giden Davutoğlu, evin balkonunda çay içti, kendisini bekleyen vatandaşları selamladı.

Twitter uygulaması Periscope'dan, "Davutoğlu Canlı" hesabından canlı yayınlanan ev ziyaretinde, Başbakan Davutoğlu'nun, 2003 yılındaki, Beykent Üniversitesinden Dilek Özdemir isimli öğrencisi de bulundu. Davutoğlu, "Dünyanın en güzel şeyi öğrencisi ile hocasının buluşmasıdır. Her yerde öğrencilerimden biriyle karşılaşıyorum. Seni görünce şaşırdım. Burada olduğunu bilimiyordum" diye konuştu.

Dilek Özdemir de "Sinop'un, desteğinize, gerçekten yatırımlara ihtiyacı var. Özellikle nükleer santral açısından sizden yatırım bekliyoruz" dedi.

Davutoğlu da bunun üzerine kendisini Sinoplu gördüğünü belirterek, "Rahmetli Erbakan Hoca Sinop'ta doğdu, Konya'ya gelmişti. Ben de Konya'da doğdum ama kendimi Sinop milletvekili gibi görüyorum" karşılığını verdi.

Başbakan Davutoğlu, ziyarette ayrıca üniversitedeki odasında, Dilek Özdemir'in de aralarında bulunduğu bir gurup öğrencisiyle çekildiği fotoğrafı kendisine eşlik edenlere gösterdi.

(Bitti)

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel AK Parti'nin Sinop Mitingi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement