AK Parti Salihli İlçe Başkanı Hüsnü Tuğrul - Son Dakika
Yerel

AK Parti Salihli İlçe Başkanı Hüsnü Tuğrul

AK Parti Salihli İlçe Başkanı Hüsnü Tuğrul

Ak Parti Salihli İlçe Başkanı Hüsnü Tuğrul 2012 yılında yapılması planlanan yatırımlar ile ilgili olarak açıklamalarda bulundu.

19.07.2012 09:36

Ak Parti Salihli İlçe Başkanı Hüsnü Tuğrul 2012 yılında yapılması planlanan yatırımlar ile ilgili olarak açıklamalarda bulundu. Tuğrul " Salihli'nin gelişmesine ve büyümesine sevdalı teşkilatımız tüm varlığı ile Salihli'nin makus talihini değiştirmeye yönelik atılım hamlelerini atmaya başlamıştır" dedi.

Tuğrul yaptığı açıklamada "Salihli güzel iklimi, zengin toprakları ve coğrafi konumu ile bölgemizin en güzide yerlerinden birisi olma özelliğini taşımaktadır.Ancak Salihlimiz mevcut yüksek potansiyelini kullanamadığından dolayı hak ettiği yere bir türlü gelememiştir.Biz Ak Parti Salihli ilçe Teşkilatı olarak Salihli'nin bu makus talihini yenmek için var gücümüzle çalışmaktayız. Görev ve yetki alanlarımız içerisinde bulunan Devlet yatırımlarından Salihli'nin en üst düzeyde faydalanması için gece gündüz demeden çalışmaktayız. Görev ve yetki alanlarımız içerisinde bulunan projeleri bir bir hayata geçiyoruz, geçirmeye de devam edeceğiz" dedi.

Yılmaz ve Cumhuriyet İlköğretim Okulları 2012 yılı yatırım kapsamına alındı

2012 yılının Kamu yatırımları açısından verimli bir yıl olacağını ifade eden Tuğrul " 2011 yılında yapımına başlanan ve şu anda inşaatı tamamlanan Salihli Öğretmenevinin bir takım eksiklikleri var. Burası daha önce yurt olarak inşa edildiği için bir takım eksiklikler söz konusu.Bu eksikliklerin giderilmesi için İl Özel İdaresi tekrar ihale açtı.Bu eksiklerin giderilmesi ile beraber en geç 2012 yılının sonuna kadar Öğretmenevini saygıdeğer öğretmenlerimize ve Salihli halkının kullanımına açacağız. Hükümetimizin en çok önem verdiği eğitime ise yapılan yatırımlar hız kesmeden devam ediyor. Yılmaz Şehit Hüseyin Arı İlköğretim Okulu ve Cumhuriyet İlköğretim Okullarının yapım işleri de 2012 yılı yatırım kapsamına alındı. Yılmaz İlköğretim Okulu şu anda 12 derslik şeklinde hizmet verirken yeni yapılması planlanan yatırım ile Yılmaz İlköğretim Okulu 24 derslik kapasitesine ulaşacaktır. Salihli'de hizmet veren Cumhuriyet İlköğretim Okulu ise şu anda 16 derslik ile ikili öğretimde eğitim vermekte idi. Yeni yapılacak olan projede bu sayı 32 dersliğe çıkacaktır. Bu şekilde Salihli'de ikili öğretim yapan Cumhuriyet İlköğretim Okulu'da tekli öğretime geçmiş olacak. Oyun alanları, anasınıfı üniteleri, resim ve müzik atölyeleri, çok amaçlı salonları ve son teknoloji cihazları ile öğrencilerimizin hizmetine sunulacaktır.

Huzurevinin yapımına 2 ay içerisinde başlanacak

Şu anda yer yokluğu nedeni ile Sosyal Güvenlik Kurumu ile birlikte hizmet veren Huzurevi vatandaş-devlet işbirliği ile yıkılarak yerine çok daha modern ve çok daha fazla yaşlı vatandaşımızın yararlanabileceği bir yer haline getirilecek. Hayırsever işadamımız Hüseyin Bulut'un oğlu Hasan Bulut'un kaba inşaatını üstleneceği huzurevi 100 yatak kapasiteli olacak. Rehabilitasyon merkezinin de bulunduğu huzurevinin ince işçiliği ve müştemilatı Valilik ve İl Özel İdare tarafından karşılanacaktır. Salihli'nin bir diğer yer sıkıntısı çeken kurumu Sosyal Güvenlik Kurumu ile ilgili de bir takım çalışmalarımız bulunmaktadır. Huzurevinin 1-2 ay içinde yıkılması planlandığından dolayı geçici bir yer tahsisi yapılacaktır. Bu sürede Sosyal Güvenlik Kurumu'na yakışır bir yer yapmak için çalışmalarımız sürecek. Şu anda birkaç alternatif var. Bunları değerlendirerek Salihli'ye yakışır, tüm işlemlerin yapılabileceği güzel bir bina kazandırmak istiyoruz.

500 kişilik öğrenci yurdu 1 yıl içerisinde bitirilecek

"Ayrıca 250'si erkek 250'si kız olmak üzere toplam 500 kişilik yurdun temeli atılmış, şu anda inşaatı hızla devam etmektedir. 1 yıl içerisinde bitirilmesi planlanan yurt ile Salihli'deki öğrenci yurdu ayıbını da kapatmış olacağız. Aynı zamanda yapımına önümüzdeki günlerde başlanacak olan fakülte inşaatı öncesi öğrencilerimizin barınma problemini de bir nebze olsun rahatlatacağız. Son derece modern bir şekilde inşa edilecek yurt inşaatında öğrencilerimizin tüm ihtiyaçları düşünülerek projelendirildi. Salihli'nin sosyal ve ekonomik olarak ileri götürecek fakültenin de ilk adımları atılmış oldu."

Hükümet Konağı ile ilgili görüşmelerimiz sürüyor

Tuğrul son olarak "Ayrıca şu anda kullanımda olan hükümet konağı ile ilgili bir takım girişimlerimiz oldu. Salihli Belediyesi ile görüşme içerisindeyiz. Görüşmelerimizin olumlu sonuçlanması ile birlikte Salihli'ye yakışır çok büyük bir alana bir hükümet konağı yapmayı planlıyoruz. İçerisinde Milli Eğitim Müdürlükleri, Tapu ve Nüfus Müdürlüğünün de bulunduğu hükümet konağı Salihli'de gün be gün artan bina sıkıntısını da gidermiş olacak" dedi. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel AK Parti Salihli İlçe Başkanı Hüsnü Tuğrul - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement