Akdeniz'de Kültür Sanat Etkinlikleri - Son Dakika
Yerel

Akdeniz'de Kültür Sanat Etkinlikleri

Akdeniz\'de Kültür Sanat Etkinlikleri

Mersin'in merkez ilçe Akdeniz Belediyesi'nin Eğitim ve Kültür Evi'nde kültür ve sanat faaliyetlerinin devam ettiği bildirildi.

06.03.2012 12:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin'in merkez ilçe Akdeniz Belediyesi'nin Eğitim ve Kültür Evi'nde kültür ve sanat faaliyetlerinin devam ettiği bildirildi.

Farklı sanat dallarında beceri kursları düzenleyen Akdeniz Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü, hem kursiyer öğrencilerinin performanslarını sergilediği hem de profesyonel sanatçıların yer aldığı "Eğitim ve Kültür Evleri Etkinlikleri" düzenliyor. Farklı mahallelerde bulunan Eğitim ve Kültür Evlerinde düzenlenen etkinliklere, Akdeniz Belediyesi kursiyerlerinin yanı sıra mahalle sakinleri de büyük ilgi gösteriyor. Son olarak Çay Mahallesi ile Çilek Mahallesi'nde bulunan Eğitim ve Kültür Evleri'nde iki farklı sanat etkinliği düzenlendi. Çay Mahallesi Eğitim Kültür Evi'nde, Hayal-i Cinas Tiyatrosu Yönetmeni Hayali Tevfik Dinç tarafından geleneksel 'Karagöz-Hacivat' oyunu sahnelendi.

Çay Mahallesi Eğitim ve Kültür Evi SBS kursları ve beceri kurslarına devam eden öğrencilere yönelik etkinlikte Hayali Tevfik Dinç, gösteri öncesi küçük bir hikaye anlattı. Çocuklar, büyük ilgiyle izledikleri Karagöz-Hacivat oyununa zaman zaman eşlik ederek hoşça vakit geçirdi.

Akdeniz Belediyesi Eğitim Kültür Evi'nde açılan tiyatro kurslarına devam eden öğrenciler, 3 ay süren eğitim ve hazırlık aşamasından sonra sahne alacak düzeye geldi. Yönetmenliğini Erhan Sönmez'in yaptığı "Bir Gelecek Masalı" adlı oyunu Çilek Eğitim Kültür Evi'nde sahneleyen kursiyerlerin tamamı ilköğretim kız öğrencilerinden oluşuyor. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Akdeniz'de Kültür Sanat Etkinlikleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement