Akgöl Sazlıklarının Canlanması Çalışma Başlatıldı - Son Dakika
Yerel

Akgöl Sazlıklarının Canlanması Çalışma Başlatıldı

Akgöl Sazlıklarının Canlanması Çalışma Başlatıldı

Konya'nın Ereğli ilçesindeki Akgöl Sazlıklarının canlanması için çalışma başlatıldı.

20.07.2013 17:35

Konya'nın Ereğli ilçesindeki Akgöl Sazlıklarının canlanması için çalışma başlatıldı.

Çalışma başlatılan alanlarda, AK Parti Konya Milletvekili Cem Zorlu, Ereğli Kaymakamı Hasan Bağcı, Devlet Su İşleri (DSİ) 4. Bölge Müdürü Mustafa Uzun, Orman ve Su İşleri 8. Bölge Müdürü Mustafa Sungur, AK Parti İlçe Başkanı Ömer Eğer incelemelerde bulundu.

Yapılan çalışmalar hakkında açıklamalarda bulunan DSİ 4. Bölge Müdürü Mustafa Uzun, "Geçmişte oldukça büyük bir sulak alan olan Akgöl'ü canlandırma çalışmalarına başladık. 5 bin dekar sulak alanda, seddeleme çalışması yapacağız. 1.85 metre yükseklikte olacak olan seddeleme için önce kazı çalışması ve geçirimsiz sedde çalışması yapacağız. Yaklaşık 3 aylık bir dilimde bu çalışmaları tamamlayacağız ve burada yaklaşık 75 santimetre su yüksekliği oluşacak. Bunun birlikte çeşitli kaynaklardan su takviyesi yapacağız, kurtarma operasyonuyla canlanma oluşacak" dedi.

Geçmişte bu sazlıklarda 200 adet kuş türünün yaşadığını ifade eden Orman ve Su İşleri 8. Bölge Müdürü Mustafa Sungur da, "Yaban hayatın sürdürülebilirliği için bu proje çok önemli" ifadelerini kullandı.

Yaptıkları çalışmalardan dolayı her iki bölge müdürüne de teşekkür eden AK Parti Konya Milletvekili Cem Zorlu da, "Ereğli Arıtma ve Organize Sanayi atık suyunun kapalı alanla bölgeye getirilmesi için çalışacağız. Bu proje 8 milyon liralık bir projedir ve Milli Parklar Müdürlüğünde beklemiştir. Bölgede doğal hayatın yeniden canlanması için başlatılan bu çalışma 3 ay gibi bir süreçte tamamlanacaktır. Bu sayede yaban hayatının yeniden şekillenecektir. Ereğli ve bölge açısından Akgöl önemli bir yere sahiptir. Çalışmaların tamamlanmasının akabinde çeşitli projelerle saha değerlendirilecektir" şeklinde konuştu. - KONYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Akgöl Sazlıklarının Canlanması Çalışma Başlatıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement