Akhisar Diş Hastanesi'nden Kan Bağışı! - Son Dakika
Yerel

Akhisar Diş Hastanesi'nden Kan Bağışı!

Akhisar Diş Hastanesi\'nden Kan Bağışı!

Kızılay Akhisar Şubesi ile Manisa Kızılay Kan Merkezinin düzenlediği kan bağışı programında, Akhisar Ticaret ve Sanayi Odası Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi'nde çalışanlar, iki saat süren kan bağışı kampanyasına katıldı.

12.04.2013 11:58

Kızılay Akhisar Şubesi ile Manisa Kızılay Kan Merkezinin düzenlediği kan bağışı programında, Akhisar Ticaret ve Sanayi Odası Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi'nde çalışanlar, iki saat süren kan bağışı kampanyasına katıldı. Kısa sürede 20 ünite kan bağışlandı.

Kan bağışını ilk başlatan Akhisar Ticaret ve Sanayi Odası Ağız ve Diş Sağlığı Başhekimi Diş Hekimi Hüseyin Tavlı oldu. Manisa Kızılay Kan Bağışı Merkezi Müdürü Dr. İsmet Nardal, görevli Dr. Necmettin Dönmez, hemşire Emine Bilgili Kahraman, Cansu Bağ ve ulaşım sorumlusu İsmail Arslan oluşan 5 kişilik ekip, iki saatte 20 ünite kan bağışı aldı.

Sağlık Bakanlığı'nın denetiminde artık kan alımının Kızılay'a bırakıldığını söyleyen Manisa Kızılay Kan Bağışı Merkezi Müdürü Dr. İsmet Nardal, "Kızılay kan merkezileri, bölge olarak tüm vatandaşlarımızdan gönüllü kişilerden güvenli kan almak için gerekli bütün titizliği, standart kadrolarla, standart malzemeyle kaliteli ünite olarak kan bağışını sağlıyoruz. Manisa ilinde 28 özel ve resmi hastanemiz var. Bunların kan ihtiyacını karşılıyoruz. Manisa büyük bir il, 16 ilçelerimiz çok büyük, Akhisar ilçemiz bir sene içersinde 8 bin üniteyi geçen kan bağışı bulunuyor. Dolayısıyla tüm kan bağışçılarımıza, dostlarımıza hastalarımız adına, Türk Kızılay'ı adına teşekkür ediyorum. Bu yeterli değil, ancak devamı mutlaka olacaktır ve her geçen gün kan sayısı artıyor. Türkiye'nin ihtiyacı bugün 2 milyon 200 bin ünite civarında. Bunu Kızılay karşılamakla yükümlüdür. Her toplumda kan bağışıyla ilgili teknik bilgileri veriyoruz, vatandaş bilgileniyor, bilgilendikten sonra kan bağışı artıyor. Eskiden herkes kan bağışından korkuyordu, zira 50 kilo'nun üzerindeki bayanlar senede 3 defa kan verebiliyor. Erkekler hemigromin değeri 13,5 üzerindeyse, senede 4 defa verebilir. Kan verme çok faydalı bir şey, manevi faydası da var. Aldığımız bir kan 3 hastaya hayat veriyor ve sevabı çok büyüktür. Kan vermenin insana çok faydası var. Kan verdikten sonra insanda gençleşme, dinçleşme oluyor, neden kanın yenilenmesine ve kanın sulanmasına sebep oluyor. Kan ne kadar sulanırsa, ne kadar akışkan olursa, damar sertliği, kalp yetmezliği olmaz. Kan veren bir insanda kan değerleri normale iniyor, tansiyon düzeliyor, kemik iliğinin yağlanmasını önlüyor. Senede 3-4 defa kan verenlerde kalp krizinin büyük bir oranda düştüğü ilmen tespit edilmiştir. 50 kilonun üstünde, 65 yaşına kadar her sağlıklı insan kan verebilir" dedi. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Akhisar Diş Hastanesi'nden Kan Bağışı! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement