Yaşar Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü öğrencileri, Makina Mühendisleri Odası İzmir Şubesi tarafından düzenlenen Üniversitelerarası Bitirme Projeleri Sergisi ve Yarışması'na damga vurdu. İzmir ve Manisa'dan 6 üniversitenin endüstri mühendisliği bölümlerinin katıldığı yarışmada, Yaşarlı öğrencilerin üniversite-sanayi işbirliği çerçevesinde firmalar için yaptığı bitirme projeleri, birincilik, ikincilik ve üçüncülük ödüllerini almayı başardı.
Yaşar Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü son sınıf öğrencileri, mezuniyet projeleri kapsamında şirket ve kurumların karşılaştıkları sorunların çözümü için pek çoğu hayata geçecek projelere imza attı. Bu projelerle Makina Mühendisleri Odası İzmir Şubesi tarafından düzenlenen Üniversitelerarası Bitirme Projeleri Sergisi ve Yarışması'na katılan Yaşarlı öğrenciler, tüm ödülleri topladı.
Maliyeti en aza indirgeyecek sistem
Keskinoğlu firmasıyla yürütülen, Yrd. Doç. Dr. Adalet Öner'in danışmanlığındaki proje birincilik ödülüne layık görüldü. Öğrenciler, bu projede, firmanın tavuk ürünleri talebini karşılamak için kesilecek uygun tavuk ırkını, kesime girecek tavukların yaşını ve miktarını belirleyip maliyeti en aza indirgeyecek bir sistem tasarladı.
Hammadde sınıflandırma metodu
Kansai Altan firmasıyla yürütülen, Yrd. Doç. Dr. Önder Bulut danışmanlığındaki proje ise ikincilik ödülünü kazandı. Projede, hammadde envanter kontrol sürecini analiz ederek hammadde sınıflandırma metodu geliştirdi ve farklı müşteri sınıflarının ihtiyaç duyduğu farklı servis düzeylerine göre envanter kontrol politikaları önerdi. Projenin uygulanması halinde, firmanın bu konudaki maliyetleri yüzde 50 oranında azalması amaçlandı.
Otobüste minimum bekleme süresi
ESHOT ile yürütülen, Doç. Dr. Deniz Türsel Eliiyi, danışmanlığındaki proje ise üçüncülük ödülünü kazandı. Projede, ESHOT'un hizmetini yolcu beklentilerine uygun seviyeye getirilmesi amaçlandı. Yolcular için minimum bekleme süreleri yapılarak ESHOT'un araç doluluk oranlarının dengelenmesi için model oluşturuldu. Kullanılan simülasyon modeli ile oluşturulan senaryolar sayesinde hem yolcu memnuniyeti sağlanırken hem de ESHOT tarafından beklenen maliyet durumunun dengelenmesi ele alındı.
"Doğru yolda olduğumuzu gösterdi"
Endüstri Mühendisliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Deniz Türsel Eliiyi, tüm ödülleri kazanmanın gururunu yaşadıklarını belirterek, "Üniversite ve sanayi işbirliği her zaman gündemde olan bir konu. Yaşar Üniversitesi olarak bu işbirliğine büyük önem veriyoruz. Öğrencilerimiz, daha okurken mezun olduktan sonra çalışacakları ortamı tanıma fırsatı bulurken sanayi kuruluşları da ortaya çıkan projeler sayesinde verimlilik, tasarruf ve maliyet azaltma konusunda büyük kazanımlar elde ediyor. Ege Bölgesi'ndeki ulusal ve uluslararası şirketlerle akademik ve şirket danışmanların da desteği ile geliştirilen projelerle bu ödülleri kazanmak doğru yolda olduğumuzu gösterdi" diye konuştu. - İZMİR
Son Dakika › Yerel › Akıllı Gençlerden Akıllı Projeler - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?