Aksaray'a Su Getirmek İçin Bir Araya Geldiler - Son Dakika
Yerel

Aksaray'a Su Getirmek İçin Bir Araya Geldiler

Aksaray\'a Su Getirmek İçin Bir Araya Geldiler

Aksaray'ın su sorununu çözmek için çalışmaları hızlandıran Aksaray Tarım Platformu, ilçe ve belde belediye başkanları, AK Parti yöneticileri ve çiftçiler ile bir araya gelerek değerlendirme toplantısı yaptı.

20.08.2013 17:00

Aksaray'ın su sorununu çözmek için çalışmaları hızlandıran Aksaray Tarım Platformu, ilçe ve belde belediye başkanları, AK Parti yöneticileri ve çiftçiler ile bir araya gelerek değerlendirme toplantısı yaptı.

Aksaray Ziraat Odası Başkanlığı Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen değerlendirme toplantısına Ziraat Odası Başkanı Emin Koçak, Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mahmut Aktürk, Ticaret Borsası Başkanı Hamit Özkök, Eskil Belediye Başkanı Niyazi Alçay, Eskil AK Parti İlçe Başkanı Mahmut Oruç, Yenikent Belediye Başkanı Mehmet Emin Yumuşak ve çok sayıda çiftçi katıldı. Aksaray'da su sorununun riskinin her geçen gün daha da arttığı ve bir an önce gerekli çalışmaların yapılmasının gündeme geldiği toplantıda bir konuşma yapan Ziraat Odası Başkanı Emin Koçak, su sorununun biran önce çözüme kavuşturulması gerektiğine vurgu yaptı. Aksaray nüfusunun yüzde 80'inin tarım ve hayvancılıkla geçim sağladığını belirten Koçak, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın çılgın projesi olan Kanal İstanbul Projesi'ni örnek vererek, "Nasıl ki öyle bir proje yapılmışsa, Aksaray'a da su getirmek çok zor değil. Bunun takipçisi olacağız" dedi.

Ticaret Borsası Başkanı Hamit Özkök ise, su sorununa çözüm bulmak için bir heyet kurduklarını ve heyetin çalışmalarının devam ettiğini belirterek, önümüzdeki günlerde Aksaray'a gelecek olan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'na konunun aktarılacağını kaydetti. Sorunun ciddi bir sorun olduğunu belirten Özkök, "Artık bıçak kemiğe dayandı, bir an evvel bir çözüm bulunmalı" dedi.

'Su olmazsa tarım olmaz, tarım olmazsa insan olmaz' diyen Eskil İlçe Belediye Başkanı Niyazi Alçay ise, Aksaray'ın tarımda lider bir şehir konumunda olduğunu söyledi. Eskil'de su sıkıntısının ciddi boyutlara ulaştığını belirten Alçay, birkaç seneye kadar sorun çözülmediği takdirde su bulunamayacağını kaydetti. - AKSARAY

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Aksaray'a Su Getirmek İçin Bir Araya Geldiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement