Aksaray haberi! Aksaray'da Müzik Öğrencisi: "Alım Gücümüz Düştü, Ektra Çalışmam Gerekiyor" - Son Dakika
Yerel

Aksaray haberi! Aksaray'da Müzik Öğrencisi: "Alım Gücümüz Düştü, Ektra Çalışmam Gerekiyor"

Edinilen Aksaray gelişmesine göre Aksaray Üniversitesi’nde Müzik Bölümünde okuyan iki arkadaş Berke Kaan Sevinç ve Yunus Emre Şiş Aksaray’ın en işlek caddelerinde şarkı söyleyip geçimini sağlamaya çalışıyor. Ailesinin destek olduğunu ama paranın değersiz olduğunu dile getiren Berke Kaan Sevinç, "Ailem bana destek oluyor ama para biraz değersiz olduğu için alım gücüne baktığın zaman çokta bir şey sayılmıyor. Gönderdikleri para kadar destek olsalar da benim çıkıp ekstra çalışmam gerekiyor" dedi.

08.10.2022 10:56  Güncelleme: 11:02

KEMAL ONUR ATALAY

Aksaray Üniversitesi'nde müzik öğretmenliği bölümü öğrencileri Berke Kaan Sevinç ve Yunus Emre Şiş kentin en işlek caddelerinde sokak müziği yaparak geçimini sağlamaya çalışıyor. Ailesinden destek almasına karşın yetmediğini kaydeden belirten Sevinç, "Ailem bana destek oluyor ama para biraz değersiz olduğu için alım gücüne baktığın zaman çok da bir şey sayılmıyor. Benim çıkıp ekstra çalışmam gerekiyor" dedi.

Aksaray'da müzik öğretmenliği bölümü öğrencileri Berke Kaan Sevinç ve Yunus Emre Şiş, birlikte sokak müziği yaparak harçlığını çıkarmaya çalışıyor. Hayat pahalılığı nedeniyle zorlandıklarını kaydeden Berke Kaan Sevinç, şunları söyledi:

" Çorum'dan Aksaray'a müzik öğretmenliği okumak için geldim. İkinci sınıf öğrencisiyim, aynı zamanda sokak müziğiyle uğraşıyorum. Gidebildiğimiz bütün programlara gitmeye çalışıyoruz. Daha doğrusu biz bunlara gitmek zorundayız geçim sıkıntısı yaşıyoruz. Her yerde olduğu gibi bize de enflasyon vurdu. Normalde iki yıl önce herkes 10-20 lira atıyordu biz çok güzel geçiniyorduk, cebimize para kalıyordu. Şimdi millet 3 lira 5 lira atıyor cebimize para kalmıyor. Para atım gücü de değişti. Biz biraz zorlanıyoruz işin açığı" ifadelerini kullandı.

"EV KİRALARI VE FATURALAR YÜKSEK. ODAMIZDA 2 KİŞİ KALIYORUZ"

Ev kiraları ve faturaların yüksek geldiğini belirten Sevinç, "Ev kiralarından tutalım faturalar bize ciddi manada yüksek geliyor. Biz de çözüm yolu bulduk özel evde kendi evimizde 2 kişi, 3 kişi kalmaya başladık. Yurttan bir farkı yok zaten müzik öğretmenliği öğrencisi olduğumuz için yurtlar bize biraz sıkıntı biraz daha özgür olmamız gerekiyor. İş geliyor, program geliyor giriş çıkış saatlerimiz sıkıntılı olduğu için bize ev şart. Bugün bir eve girmeye çalışsak kiralar çok yüksek 5 bin lira 6 bin lira bunu da bizim kazanma imkanımız zaten yok. Günü gününe geçinmeye çalışıyoruz işin açığı. Bu yüzden bu işlerle uğraşıyoruz" dedi.

"PARA DEĞERSİZ OLDUĞU İÇİN ÇOK İŞİMİZE YARAMIYOR"

Ailesinin destek olduğunu ancak paranın değerinin düşmesi nedeniyle yetmediğini dile getiren Sevinç, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Ailem bana destek oluyor ama para biraz değersiz olduğu için görünürde destek oluyor ama alım gücüne baktığın zaman çok da bir şey sayılmıyor gönderdikleri para. Kendilerine teşekkür ediyorum ama ne kadar destek olsalar da benim çıkıp ekstra çalışmam gerekiyor. Çünkü şartlar belli biz de ayak uyduracağız. Gidişatı çok iyi görmüyorum, Allah yine sonumuzu hayır etsin isyan etmiyoruz ama biz farkına vardık böyle gitmez, böyle gitmemeli bir şeyler değişmeli. Değişen ilk şeyde insanların düşünceleri olmalı. Zam geliyor, maaşlara da zam geliyor ama bir farkı olmuyor şahsi fikrim olarak bence ekonomiyi çok iyi yönetemiyorlar. Beklentimin altında yönetiyorlar, gün geçtikçe alım gücümüz daha çok düşüyor. Bu böyle gitmesin yani biz zorlanıyoruz."

"DÜNYA GENELİNDE PROBLEM VAR AMA EN ÇOK BİZDE VAR"

En büyük sıkıntılarından birinin Akbil olduğunu belirten Berke Kaan Sevinç, "Benim en büyük sıkıntım Akbil yani benim bugün haftalığım 50 lira ayda 200 lira yapıyor bu. Bunun yanında faturalarımı ödemeye çalışıyorum, okula gidiyorum yemek yemem lazım. Kimi arkadaş yiyebiliyor kimi yiyemiyor. Ben 2 bin 3 bin kişilik yerlerde yemek yiyemezdim mecbur şimdi orada yemek yiyorum. Kafe hayatım yok zaten kafeye gidip bir çay, kahve içemiyorum işin aslı. Dışarıda yemek desen zaten yiyemiyorsun domatesin kilosu 15 -20 lira ciddi bir sıkıntı var. Evet dünya genelinde de var. Ama en çok biz de var nerede bir sıkıntı çıksa en çok biz etkileniyoruz buna da anlam veremiyorum. Bugün bir öğretmen maaşı bile alım gücünde ezilebiliyor ne yazık ki."

"İMKANIM OLSA YURT DIŞINA GİDERDİM"

Ticaret yapmak istediğini dile getiren Berke Kaan Sevinç, "Ben biraz ticaret yapmak istiyorum kendi yerimi açabilirsem şartlar el verirse kendi yerimi açıp özel dersler vermek istiyorum farklı alanlarda da ticaret yapmak istiyorum beni çok yoruyor işin aslı. İmkanım olsa yurt dışına giderdim bunu vatanı terk etme anlamında değil yurt dışına gidip daha iyi değerlendirmeler yapıp şansı, fırsatı değerlendirirdim. Burada ne yazık ki şartlar ve fırsatlar ne yazık ki daha düşük ve az" dedi.

Aksaray haberi! Aksaray\'da Müzik Öğrencisi: "Alım Gücümüz Düştü, Ektra Çalışmam Gerekiyor"
Kaynak: ANKA

Son Dakika Yerel Aksaray haberi! Aksaray'da Müzik Öğrencisi: 'Alım Gücümüz Düştü, Ektra Çalışmam Gerekiyor' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement