Alanya'da Vatandaşlarla 2b Toplantısı - Son Dakika
Yerel

Alanya'da Vatandaşlarla 2b Toplantısı

Alanya\'da Vatandaşlarla 2b Toplantısı

Milli Emlak Genel Müdür Yardımcısı ve Antalya 2B Koordinatörü Mustafa Yalçın, 2B arazi sahiplerini 30 Ekim'e kadar başvurularını yapmaları konusunda uyardı...

18.10.2012 18:00

Milli Emlak Genel Müdür Yardımcısı ve Antalya 2B Koordinatörü Mustafa Yalçın, 2B arazi sahiplerini 30 Ekim'e kadar başvurularını yapmaları konusunda uyardı.

2B arazileri için başvuruların sona ermesine sayılı günler kala belde ve köy ziyaretlerini sürdüren Milli Emlak Genel Müdür Yardımcısı ve Antalya 2B Koordinatörü Mustafa Yalçın, Antalya Defterdarı Hidayet Mat ve Alanya Milli Emlak Müdürü Ömer Ertüzün, Alanya ilçesi Mahmutlar beldesinde düğün salonunda 2B arazisi bulunan vatandaşlarla bir araya geldi. Antalya Defterdarı Hidayet Mat, devletin 2B Kanunu ile ilgili 2B kullanıcılarına sunduğu fırsat ve avantajları vatandaşlara ilk ağızdan anlatmak için köy ve beldeleri ziyaret ettiklerini belirterek, "Milli Emlak Genel Müdür Yardımcımız ve Antalya 2B Emlak Koordinatörü Mustafa Yalçın ve ekip arkadaşlarımızla birlikte mahalle mahalle, köy köy dolaşarak 2B konusunda devletimizin sunduğu fırsat ve avantajları ilk ağızdan anlatmak için günlerdir yollardayız. 2B kullanıcısı vatandaşlarımıza devletimizin çıkardığı 2B Kanunları doğrultusunda doğrudan ihalesiz ve peşin ödemesi durumunda yüzde 44 indirimli, taksitli ödemesi durumunda yüzde 30 indirimli olarak kullandıkları, yıllarca emek verdikleri arazileri satın alma imkanı getirdi devletimiz. Kafalarına takılan sorular var ise bu sorulara cevap veriyoruz ve başvuru yapmaları, kendilerine sunulan bu fırsatı ve avantajları kaçırmamaları açısından vatandaşlarımızı uyarıyoruz. Biliyorsunuz 2B kullanıcılarının başvuru süreleri 30 Ekim 2012'de dolmaktadır. 2B kullanıcılarımız mutlak suretle bu yıllardır üzerinde işledikleri tarlaları ve arazileri ve üzerinde bulunan evlerinin gerçek sahibi olmaları için devletin uzattığı eli tutmaları kendilerinin faydası ve menfaatine olacaktır. Biz bu konuda vatandaşlarımıza yardımcı olmak için yollardayız. Pazartesi gününden bu yana Kemer, Demre ve Kaş ilçelerinin köylerindeydik. Şimdi ise Alanya'dayız. Türkler beldesinden başlayarak Elikesik, Toslak köylerinin ardından Mahmutlar beldesinde 2B kullanıcılarımızı bilgilendirdik. Vatandaşların sorularını cevapladık ve kafalarında oluşan tereddütleri giderdik. Çok az bir süre kaldı. Antalya'da başvuru sayısı 60 bini aşmış durumda ve çok iyi gidiyoruz. İnşallah başvuru süresinin sonuna geldiğimizde hedefimiz, dileğimiz devletin sunduğu bu imkanlardan tüm 2B kullanıcı vatandaşlarımızın faydalanarak yıllardır emek verdikleri, ter döktükleri bu arazilerin tapulu sahibi yapmak" dedi.

"KAZANILMIŞ HAKLARINI KAYBETMESİNLER"

Milli Emlak Genel Müdür Yardımcısı ve Antalya 2B Koordinatörü Mustafa Yalçın ise, 2B ile ilgili taleplerin Türkiye genelinde oldukça iyi olduğunun altını çizerek şöyle konuştu:

"Antalya bölgesinde ise yaklaşık yüzde 80 üzerinde talep olmasını temenni ediyoruz. Antalya 2B ile alakalı yoğun bir bölge. Kemer, Demre, Kaş ilçelerini gezdik. Şimdi ise Alanya'nın belde ve köylerindeyiz. Vatandaşlarımıza devletin getirmiş olduğu fırsat ve avantajları kendilerine iletiyoruz. Kazanılmış haklarını kaybetmemeleri için 30 Ekim tarihi ile bu işin biteceğini ve mağdur olacaklarına dikkat çektik. Mağdur olmamaları için müracaat ederek bu yerleri almaları gerektiğini, tapulu malları sıfatına sokarak kendilerine ekonomik anlamda bir katkı yapacak bir hale getirmelerini istiyoruz. Vatandaşlarımızın dışarıdan bazı yanlış bilgilendirmelerle alınan müracaatların iade edilmeyeceğini, fiyatların çok yüksek olduğunu ve başka şekillerde farklı ifadeler kullanıldığını duyuyoruz. Halkımıza bunun yanlışlığını ve defterdarlığımızın ve müdürlüğümüzün dışında verilen beyanlara çok itibar etmemeleri gerektiğini söylüyoruz. En doğru bilgiyi defterdarlık ve mal müdürlüklerinden öğrenebilirler. Biz de bugün kanunun uygulanmasını en verimli bir şekilde ortaya konulması için elimizden geldiğince çalışmaya ve doğru neticeler almaya çalışıyoruz. 30 Ekim son başvuru tarihi ve bu süre içerisinde başvuru yapmayanlar, geçmişte ekip biçtikleri yerde işgalci olacaklar. Ecrimisil ödemek zorunda kalacaklar. Ayrıca devlet istediği zaman bu arazileri 3. kişilere satabilecek. Yine bu kişiler o arsa ve arazi üzerinde hiçbir hakka sahip olamayacaklar."

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Alanya'da Vatandaşlarla 2b Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement