Aliağa Türkülerle Coştu - Son Dakika
Yerel

Aliağa Türkülerle Coştu

Aliağa Türkülerle Coştu

Aliağa Belediyesi Konservatuarı Türk Halk Müziği Korosu, geleneksel kış konserinde türküseverlerle buluştu.

17.02.2014 15:09

Aliağa Belediyesi Konservatuarı Türk Halk Müziği Korosu, geleneksel kış konserinde türküseverlerle buluştu. Aliağa Belediyesi kültür sanat etkinlikleri kapsamında organize edilen Türk Halk Müziği (THM) korosu kış konseri Aliağalı müzik severlerden tam not aldı. Aliağa Tüpraş Halk Eğitim Merkezi'ni dolduran izleyenler amatör seslerin profesyonelleri aratmayan performansını ayakta alkışladı. Birbirinden yetenekli seslerin buluştuğu Koro, 2 bölümden oluşan ve yaklaşık 2,5 saat süren konserde türkü severlere buram buram Anadolu ve Rumeli kokan unutulmaz bir konser keyfi yaşattı.

TÜRKÜ DOLU GECEDE ELLER HİÇ SUSMADI

Ege Üniversitesi Devlet Türk Musikisi Konservatuarı Öğretim Görevlisi Zeynel Demir'in yönetiminde sahne alan Aliağa Belediyesi THM korosu konseri Denizli yöresine ait "Al yazmamı düreyim" türküsüyle başladı. Anadolu'nun dört bir yanından seçkin eserlerin seslendirildiği gece koronun Kars yöresine ait " Ardahan'ın yollarında" türküsüyle sona erdi. Toplam 32 eserin seslendirildiği muhteşem konserde koro ve solistlerin seslendirdiği türkülere eşlik eden izleyenler koroyu ayakta alkışladı.

BELEDİYE BAŞKAN YARDIMCISI BAYRAV'DAN KOROYA BÜYÜK ALKIŞ

Gece sonunda sahneye çıkarak Koroyu tebrik eden Aliağa Belediye Başkan Yardımcısı Münir Nurettin Bayrav günün anısına Şef Zeynel Demir'e koro adına teşekkür çiçeğini verdi.

Aliağa Belediyesi'nin rutin belediyecilik uygulamaları dışında kültür ve sanata büyük önem verdiğini söyleyen Bayrav, "Konservatuarımız, adeta bir okul gibi çalışıyor. Bir çok branşta, 72den 70'e her yaşa hitap eden kurslarla, eğitimlerle Aliağa'dan muhteşem bir iş yapılıyor. Bu akşam çok güzel bir konser izledik. Korodaki tüm arkadaşlarımıza, değerli saz sanatçılarına ve sevgili izleyicilerimize böyle güzel bir akşamı yaşattıkları için teşekkür ediyorum" dedi. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Aliağa Türkülerle Coştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement