Allahuekber şehitleri Şenkaya'da anıldı - Son Dakika
Yerel

Allahuekber şehitleri Şenkaya'da anıldı

Allahuekber şehitleri Şenkaya'da anıldı Birinci Dünya Savaşı sırasında Allahuekber ve Soğanlı Dağları'nda şehit olan askerler, Erzurum'un Şenkaya İlçesi'nde düzenlenen törenle anıldı.

25.12.2022 16:01  Güncelleme: 16:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Allahuekber şehitleri Şenkaya'da anıldı

ERZURUM - Birinci Dünya Savaşı sırasında Allahuekber ve Soğanlı Dağları'nda şehit olan askerler, Erzurum'un Şenkaya İlçesi'nde düzenlenen törenle anıldı.

Erzurum'un Şenkaya ilçesinde, 1. Dünya Savaşı'nda Harbiye Nazırı ve Başkomutan Vekili Enver Paşa komutasındaki Osmanlı 3'üncü Ordusunun, Rus işgali altındaki toprakları kurtarmak amacıyla başlattığı Sarıkamış Harekatı'nın 108. yılı büyük bir katılımla gerçekleştirildi.

Erzurum Valiliği öncülüğünde; Şenkaya Kaymakamlığı ve Şenkaya Belediyesi tarafından çeşitli etkinliklerle anılan Allahuekber Şehitleri anma programı, Bardız Köyü Allahuekber Şehitleri Meydanında yapıldı.

Büyükşehir Belediyesi Mehteran Takımı'nın gösterisi ile başlayan tören, dönemin kıyafetlerini giymiş askerler tarafından Bardız Köyü Cami minaresine 108 yıl önce olduğu gibi 83'üncü alay sancağı çekilerek ezan okunup saygı atışı yapılmasıyla devam etti.

Törene Erzurum Valisi Okay Memiş, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Kolordu Komutanı Tümgeneral Fedai Yüksel, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Metin Düz, Şenkaya Kaymakamı Malik Çalışır, Şenkaya Belediye Başkanı Yavuz Bedir, İl Jandarma Komutanı Albay İlker Şimşek, Emniyet Müdürü Levent Tuncer, Erzurum Müftüsü Rüstem Can, Türkiye İzcilik Federasyonu Başkanı Hasan Dinçer Subaşı, Prof. Dr. Ünlü Kalp Cerrahı Bingür Sönmez, izciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Konuşmaların ardından etkinliğe Bardız ve Yayla şehitliği arasında yapılan 'Allahuekber Şehitlerini Anma Yürüyüşü' ile devam edildi.

Allahuekber şehitleri Şenkaya\'da anıldı
Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Allahuekber şehitleri Şenkaya'da anıldı - Son Dakika


Advertisement