Almanya'da Kahramanmaraş depremi kurbanları anıldı - Son Dakika
Yerel

Almanya'da Kahramanmaraş depremi kurbanları anıldı

Almanya\'da Kahramanmaraş depremi kurbanları anıldı

Almanya'nın Köln kentinde, Kahramanmaraş merkezli depremlerde hayatını kaybedenlerin anısına düzenlenen etkinlikte, bir koro tarafından dinleti gerçekleştirildi. Etkinlikte konuşan Aynur Cronauer, felaketin üzerinden bir yıl geçmesine rağmen acıların hala taze olduğunu belirterek, bu etkinliğin unutmamak ve gelecekte benzer felaketlerin yaşanmaması için yapıldığını ifade etti.

06.02.2024 23:37  Güncelleme: 03:33

Almanya'nın Köln kentinde tarihi Dom Katedrali önünde 6 Şubat 2023'te Kahramanmaraş merkezli depremlerde hayatını kaybedenler anıldı.

Kahramanmaraş'ta 6 Şubat 2023'te meydana gelen depremlerde hayatını kaybedenler, depremin 1'inci yıl dönümünde Almanya'da anıldı. Köln kentinde tarihi Dom Katedrali önünde düzenlenen etkinlikte, Aynur Cronauer yönetimindeki 15 kişiden oluşan koro, 15 dakikalık bir dinleti gerçekleştirdi.

Cronauer yaptığı açıklamada, "Büyük felaketin üzerinden bir sene geçti ama acılarımız hala çok taze. Almanya'da yaşayan biz Türklerin kalbi anavatanımız için atmaya devam ediyor. Bu etkinliği yapmamızın sebebi de unutmamak, unutturmamak. Yaşanılan acıların ve gelecekte bunların yaşanmamasının sağlamak adına yapılan bir farkındalıktır. Aramızda depremzede arkadaşlarımız da vardı. Umarım böyle felaketler bir daha yaşamaz bizim insanımız" dedi. - KÖLN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Almanya'da Kahramanmaraş depremi kurbanları anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement