Amasya'nın Köprü Çalışmaları Sürüyor - Son Dakika
Yerel

Amasya'nın Köprü Çalışmaları Sürüyor

Amasya Yörgüçpaşa Yaya Köprüsü'nün yapım çalışmaları aralıksız sürüyor.

23.01.2013 10:40  Güncelleme: 10:45

Amasya Belediye Başkanı Cafer Özdemir, Yörgüçpaşa Köprüsü'nün yapım çalışmalarının aralıksız sürdüğünü kısa süre sonra köprünün hizmet vermeye başlayacağını söyledi.

Özdemir, yaptığı açıklamada, Nihal Atsız Caddesi'ni İstasyon Caddesi'ne bağlayacak Yörgüçpaşa yaya köprüsünün montaj çalışmalarının sürdüğünü kaydetti.

Yörgüçpaşa Köprüsü'nün mimari yapısı ile Amasya'nın tarihi dokusuna uyum sağlayacağını ifade eden Özdemir, "Yörgüçpaşa Köprüsü kısa bir süre sonra hizmet vermeye başlayacak. Önemli bir bölümü ve zor kısımlarının tamamlanmasından sonra köprünün silueti kendini gösterdi. Uzunluğu 65 metre, genişliği ise 4 metre olacak köprü Yeşilırmak'ın üzerine bir gerdanlık gibi asılacak" dedi.

Özdemir, söz konusu köprünün kısmen kullanıma açıldığını ifade ederek, tamamlandığında İstasyon Köprüsü'nün yaya trafiğini rahatlatacağını ifade etti.

Kenti ikiye ayıran Yeşilırmak üzerinde tarihi ve Cumhuriyet döneminde yapılan sırasıyla Çağlayan, Akbilek, Kurtboğan, İstasyon, Madenüs, Alçak, Hükümet, Kunç, Menderes, Fatih Sultan Mehmet, TEDAŞ ve Yörgüçpaşa köprüleri yer alıyor.

Muhabir: Fatih Mehmet Kürkçü

Yayıncı: Dilek Sezen - AMASYA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Amasya'nın Köprü Çalışmaları Sürüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement