Amasya Şeker Fabrikası Eskişehir ile Konya'dan Şeker Pancarı Alacak - Son Dakika
Yerel

Amasya Şeker Fabrikası Eskişehir ile Konya'dan Şeker Pancarı Alacak

Amasya Şeker Fabrikası Eskişehir ile Konya\'dan Şeker Pancarı Alacak

Amasya Şeker Fabrikası, ayçiçeği, mısır ve soğan gibi ürünlerin yörede ekiminin çok yapılması üzerine bölge çiftçisinin ekip ürettiğinin yanı sıra Eskişehir ile Konya'dan şeker pancarı alımı yapacak.

12.09.2013 15:33

Amasya Şeker Fabrikası, ayçiçeği, mısır ve soğan gibi ürünlerin yörede ekiminin çok yapılması üzerine bölge çiftçisinin ekip ürettiğinin yanı sıra Eskişehir ile Konya'dan şeker pancarı alımı yapacak.

Fabrikanın 60'ncı pancar alım kampanyası nedeniyle düzenlenen törende konuşan Amasya Şeker Fabrikası Yönetim Kurulu Başkanı Başkanı Metin Uysal, "Bu yıl da bölgedeki üretimimiz az. Çünkü bölgede farklı tarım ürünleri var. Geçen yılki ayçiçeğinin pahalı oluşu, bu yıl çiftçimizi çok fazlasıyla bu ekime yönlendirmişti. Ayrıca mısır, soğan gibi alternatif ürünler birçok yerde pancarın önüne geçti. Bunun üzerine yönetim olarak devlette, şeker kurulundan ve Türk Şeker'den müsaadeli olarak Eskişehir ve Konya bölgelerinde 150 bin ton mahsul ekimi yaptırdık. Böylece toplam ihtiyacımızı tamamladık. İnşallah bu yıl kazasız, belasız bu bölgelerden bu ürünü fabrikamıza nakledip kotamızı düşürmemeye çalışırız" dedi.

63 bin ton şeker üretmeyi planlayan fabrikanın 4 ay boyunca 24 saat kesintisiz çalışacağına değinen Uysal, "Bu seneki çalışmamız karşılığında yaklaşık 140 milyonluk bir ciro hedefimiz var. Bu rakamın 100 milyonluk kısmı bu bölgenin çiftçisine, esnafına, insanına bir şekilde dönecektir" diye konuştu.

Törende fabrikaya ilk pancar getiren üretici Aydın Göv'e hediyesini veren Amasya Valisi İbrahim Halil Çomaktekin de, 60 yıldır faaliyetini sürdüren Amasya Şeker Fabrikası'nın bölgeye ve ülkeye önemli ölçüde katmadeğer sağladığını vurguladı.

Törende konuşan Suluova Belediye Başkanı Mahmut Boz da, açılışının Adnan Menderes tarafından yapılan fabrikanın o günden bu yana ilçenin gelişimine büyük katkı sağladığını kaydetti.

Törene Suluova Kaymakamı Hayati Taşdan, Amasya Emniyet Müdürü Cemil Bayazıt, İl Genel Meclisi Başkanı Mustafa Çittır, diğer yetkililer ve çiftçiler de katıldı. - AMASYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Amasya Şeker Fabrikası Eskişehir ile Konya'dan Şeker Pancarı Alacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement